Kedvezményt akart kicsikarni a vételárból a nemzetőr dandártábornok

2021. 06. 29., k - 07:22
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Jóval olcsóbban szeretett volna nyílászárókhoz jutni egy andocsi férfi az egyik Győr környéki cégtől, ezért dandártábornokként mutatkozott be. Először előnyöket kínált a csökkentett árért cserébe, de a bolt bezáratását is kilátásba helyezte a vonakodó alkalmazottnak.

Egy Győr környéki ablakos cégtől érkezett a bejelentés a rendőrségre 2021. június 25-én délután arról, hogy feltehetően egy álrendőr próbált az üzletükben vásárolni. A bejelentő elmondta, hogy alkalmazottként dolgozott aznap, amikor egy férfi bement az irodába, majd egy rendőrséginek látszó igazolványt, valamint egy laminált lapot lengetve jelentős kedvezménnyel szeretett volna nyílászárókat vásárolni. Szavainak nyomatékosabbá tételé érdekében közölte, hogy bármit el tud intézni a rendőrségen, ha kell, akkor törölteti a gyorshajtásos vagy a megállni, várakozni tilos bírságokat, mivel ő egy rendkívül magas beosztású dandártábornok. Azt is elmondta, ha nincs a cégnek bírsága, akkor is jár neki a kisebb vételár, hiszen akár olyan hatósági ellenőrzéseket is szervezhet, aminek eredményeképpen bezárathatja a vállalkozást. A férfi ezt követően elment, de kilátásba helyezte visszatérését, illetve abbéli reményét, hogy megértették őt, így olcsóbban juthat a megrendelt áruhoz.

Ígéretéhez híven néhány nap múlva, 2021. június 28-án 9 óra 53 perckor ismét bejelentkezett „Antal dandártábornok”, hogy egy aznap megbeszélt időpontban magával vigye a kedvezményes termékeket. Az irodába azonban az adás-vétel közben rendőrök jelentek meg, akik elfogták, majd a rendőrkapitányságra előállították a 61 éves andocsi lakost, akinek a birtokában egy nemzetőr igazolványt, és jelvényt találtak. A Győri Rendőrkapitányság nyomozói a férfit kényszerítés bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Újra járható a 48-as főút

A rendőrök a baleset helyszínelését befejezték, a félpályás útlezárást 15 óra 45 perckor feloldották, a forgalom ismét zavartalanul haladhat.

 

„Jó buli” volt

A rendőrök néhány nap alatt elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 19 éves férfit.

 

Őrizetben egy ózdi díler

A rendőrök elfogtak egy ózdi drogterjesztő férfit, akit elfogása után gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.

 

Ki lehet?

Ha tudja jelentkezzen! Lopással gyanúsítható, a ráckevei rendőrök keresik.