Kereskedtek az új pszichoaktív anyaggal

2020. 12. 03., cs - 15:07
Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A hónapokig tartó nyomozás eredményeként a Komárom-Esztergom megyei rendőrök hat főt hallgattak ki gyanúsítottként. A nyomozók a kutatások során új pszichoaktív anyagot, műszaki cikkeket és készpénzt foglaltak le.

A Komáromi Rendőrkapitányság által folytatott büntetőeljárásban több szerv közreműködésével került sor hat főnek az azonosítására és gyanúsítotti kihallgatására. A büntetőeljárás során a nyomozók azonosítottak egy 56 éves komáromi, valamint egy 28 éves szombathelyi nőt, akik a gyanú szerint 2019. május óta új pszichoaktív anyagot szereztek meg és azzal kereskedtek. A nők közreműködtek abban, hogy azt bejuttassák abba a büntetés-végrehajtási intézetbe, ahol egy 29 éves és 35 éves férfi ismerősük is a szabadságvesztését tölti.

Az eljárásban körvonalazódott, hogy az 56 éves G. Zsuzsanna 2020. június 10-én  40 gramm új pszichoaktív anyagot adott el a 38 éves B. József és a 35 éves T. Ádám oroszlányi lakosoknak. A rendőrök a kutatás során a komáromi nő lakásán sárga és barna színű por állagú anyagot foglalt le, ami az elsődleges szakértői vélemény alapján új pszichoaktív anyagnak minősül. A lakásban olyan megcímzett borítékokat is találtak a rendőrök, amiben már volt a porból. A 28 éves szombathelyi nő lakásában az üggyel összefüggésben adathordozókat foglaltak le a rendőrök. T. Ádám oroszlányi lakos lakásában további 80 gramm anyagot foglaltak le a nyomozók. G. Zsuzsanna, F. Zsófia, T. Ádám, B. József és a két fogvatartott ellen új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett miatt indult eljárás. A rendőrség a két nőt – akik a jelenleg rendelkezésre álló információk alapján az anyagot másoknak is értékesítették - őrizetbe vette és kezdeményezte, hogy a Komáromi Járás Ügyészség tegyen indítványt a letartóztatásukra.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Törvényt szegett

A rendőrök őrizetbe vettek egy férfit, aki több elektromos rollerben is kárt okozott, valamint kerékpárokat lopott Hódmezővásárhelyen.

 

Legyünk elővigyázatosak!

A Dombóvári Rendőrkapitányság szervezésében Csalások az online térben címmel lakossági előadást tartottak Kurdon.

 

Minek az embernek ellenség?

Az ismerősétől lopott kulccsal ment lopni annak lakására egy nő Csepelen. Az éber szomszédoknak köszönhetően a rendőrök a helyszínen elfogták.

 

Vajon kié lehet?

A zalaegerszegi rendőrök várják a képeken látható bicikli tulajdonosának jelentkezését.