Kettős gyilkosság

2020. 02. 21., p - 09:30
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A férfi 15 évvel ezelőtt Makón megölt egy idős nőt, akinek a hazalátogató lányát is meggyilkolta.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság (CSMRFK) nyomozást rendel el ismeretlen tettes ellen, aki 2004. november 16-án a délelőtti órákban megölt egy idős makói asszonyt otthonában. Az édesanyja látogatására érkező nőt szintén meggyilkolta, majd a házban végzett kutatás után elmenekült a helyszínről. A nyomozók a helyszíni szemle alkalmával bizonyítékokat foglaltak le, számos tanút hallgattak ki, széleskörű adatgyűjtést végeztek, majd november 30-án gyanúsítottként hallgattak ki egy helyi férfit. A Csongrád Megyei Főügyészség 2006 márciusában megszüntette a gyanúsítottal szemben a nyomozást. A kettős gyilkosság elkövetője továbbra is ismeretlen maradt.

A CSMRFK előterjesztése alapján a bíróság 2019. november 25-én elrendelte az eljárás folytatását, amelyet a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztálya (KR KÜFFO) vett át.

A rendőrök értékelték a korábbi vallomásokat és adatokat, valamint igazságügyi szakértőket rendeltek ki a helyszíni nyomok vizsgálatára. A felderítő munka közben látókörükbe került egy mórahalmi járás területén élő 45 éves férfi, aki 2003-2004 fordulóján – akkori párkapcsolata miatt – hétvégente megfordult Makón, így a sértett házának környékét ismerte.

A KR KÜFFO életvédelmi nyomozói a bizonyítékok alapján 2020. február 18-án reggel elfogták Sz. Dénest. Több emberen elkövetett emberölés bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását, amelyet a bíróság elrendelt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a bőcsi támadókat

Még aznap azonosították, majd elfogták azokat a fiatalokat, akik rátámadtak egy idős nőre bőcsi otthonában.

 

Tanúnak érkezett, „bilincsben” távozott

Meghallgatásra idéztek a Lajosmizsei Rendőrőrsre egy 37 éves helybélit, aki késve érkezett, mivel még útközben dolga akadt: ellopta egy idős asszony pénztárcáját.

 

Oda a kéjlak

A hatvani nyomozók két férfit gyanúsítanak prostitúció elősegítésével.

 

Lezárt akta: farkasszemet nézett kifosztójával

A tetőn ereszkedett le egy társasház legfelső emeltének erkélyére egy moldáv férfi, majd kifosztotta a lakásban békésen alvó párt, azonban egyikük felriadt és megzavarta a tolvajt.

 

Figyeljünk együtt!

Békésben tavaly az elsőbbségadás elmulasztása volt a legfőbb baleseti ok. Ezért a rendőrök zebráknál, kereszteződésekben folyamatosan figyelik, betartják-e a szabályokat a járművezetők, és egyben kérik őket, hogy figyelmesen közlekedjenek.