Kevesebb mint 16 óra alatt két dílert és egy vásárlót fogtak a belvárosi rendőrök

2020. 05. 29., p - 07:35
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Az V. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói közel két kilogramm marihuánát és egy "cannabisbokrot” foglaltak le a kutatások során.

A 23 éves N. Márk 2020. május 25-én kora este megjelent egy belvárosi díler lakásán, hogy kábítószert vegyen tőle. A férfi másfél kilogramm marihuánával tért vissza az autójához, majd a csomagtartóba tette, és elindult. A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitányság járőrei N. Márkot a Bajcsy-Zsilinszky úton megállították, majd miután megtalálták az autóban a kábítószert, a férfit elfogták.

A rendőrök ezután felmentek a díler lakásához, és a 24 éves R. Mátét a lépcsőházban elfogták. A kábítószer-kereskedő lakásában közel fél kilogramm marihuánát, a kábítószer csomagolására alkalmas eszközöket, digitális mérleget, illetve több mint ötmillió forintot és 410 eurót foglaltak le.

Az V. kerületi nyomozók mindkét férfit előállították a kerületi rendőrkapitányságra, és őrizetbe vették őket. N. Márkot kábítószer birtoklása vétség, R. Mátét kábítószer-kereskedelem bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A rendőrök előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amelyet az illetékes bíróság 2020. május 28-án elrendelt.

Másnap, 2020. május 26-án délelőtt egy másik ügyben a belvárosi nyomozók a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály kollégáival egy 19 éves afgán férfit kerestek több helyszínen, mivel a férfi ellen korábban elfogatóparancsot adtak ki kábítószer-kereskedelem bűntett miatt. A díler megtudta, hogy a rendőrök keresik, ezért feladta magát az V. kerületi Rendőrkapitányságon. A nyomozók az afgán állampolgár soroksári tartózkodási helyén egy virágládában egy – egy tőből, négy ágból álló – cannabisbokrot találtak, valamint a kábítószer fogyasztására, illetve kereskedelmére utaló tárgyakat foglaltak le.

A belvárosi rendőrök az afgán állampolgárt kábítószer-kereskedelem bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eredményes vadászat a vadászkürtért

A Győri Rendőrkapitányság a napokban zárta le egy 41 éves férfival szemben folytatott büntetőeljárását, aki Győrben egy vadászkürtöt talált és lopott el.

 

Nem várt belépő

Az üzlet megköttetett, de a dílert és több mint fél kiló drogot már az erzsébetvárosi rendőrök vitték el a kapualjból.

 

Akár balesetet okozhattak volna

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizenhárom ittas, illetve két bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év nyolcadik hetében.

 

Nem járt sikerrel

Nyomozás indult annak a 36 éves férfinak az ügyében, aki hamis okmánnyal próbálta elhagyni az országot.