Kötözős rablók nyomában 3.0

2021. 06. 25., p - 06:48
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Nem hagyják porosodni a Pest megyei rablási detektívek azt az évekkel ezelőtt nyitott aktát, amelynek iratait, gyanúsítottait időről időre bővítik. Erőszakos bűncselekmények és kábítószer-kereskedelem kapcsolódott a bűnszervezethez, amelynek legutóbb felkutatott tagját Spanyolországból hozták haza.

Ahogy arról korábban több lépcsőben beszámoltunk, a Pest megyei rendőrök továbbra is dolgoznak a 2010. évben kezdődött, Pest megyében, valamint az ország több településén elkövetett, úgynevezett „kötözős” rablássorozat felderítésén. A válogatott bűncselekmények elkövetésére létrehozott bűnszervezet országszerte ténykedett, a rablások mellett a kábítószer-kereskedelmet is tevékenységi körükhöz csapták. Az eltelt évek alatt a rablási nyomozók a banda több tagjához számos, a felderítést előmozdító, leginkább láthatatlan módszerekkel jutottak el, elfogásuk annál látványosabbra sikerült.

A most hazahozott, a banda meghatározó tagjaként számon tartott Sz. Tamás évek óta külföldön bujkált, végül Spanyolországban telepedett le. Miután a bűncselekménysorozat tetteseként azonosították európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene, néhány hete tenerifei elfogását követően került a spanyol hatóságok kiadatási letartóztatásába. Az őt szállító repülőgép 2021. június 23-án este landolt a Ferihegyi Repülőtéren. Földet érés után kihallgatták, majd őrizetbe vették.

A gyanú szerint az 51 éves férfi szervezte a 2015. március 13-ai leányfalui fegyveres rablást, illetve a 2016. augusztus 8-án Biatorbágyon elkövetett támadáskor rabolt értékek orgazdája volt. Ezen felül 2017-től kábítószerben is utazott, rendszeresen adta-vette az amfetamint. Sz. Tamás a gyanúsítások ellen nem tett panaszt, kihallgatásán együttműködő volt.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya az őrizetbe vett férfivel szemben rablás, személyi szabadság megsértése, magánlaksértés, valamint kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást, egyben kezdeményezik letartóztatását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megölte szomszédját

A bejelentést követő 30 percen belül kattant a bilincs annak a férfinak a kezén, aki Esztergomban bántalmazta ismerősét.

 

Sikeres együttműködés

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság nyomozói a Múcsonyi Polgárőr Szövetség munkatársainak az információi alapján fogták el a tolvajokat.

 

Halmozta a szabálysértéseket

Az Edelényi rendőrök elállítottak, majd szabálysértési őrizetbe vettek egy sofőrt, aki érvényes hatósági engedéllyel nem rendelkező autójával, jogosítvány nélkül közlekedett.

 

Keressük Szabó Kittit

A rendőrök a lakosság segítségét kérik egy kazincbarcikai lány megtalálásához.