Leparkolt a peronon - vérvételre előállítva

2020. 09. 03., cs - 10:12
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A peronról lógott a sínekre egy forgalomból kivont autó, a sofőr leheletén is érezhető volt, később a szonda is alátámasztotta, ivott.

Nem mindennapi látvánnyal szembesült a forgalmista 2020. szeptember 1-jén kora délután a dabasi vasútállomáson. Egy fehér autó tűnt fel, a parkolóból behajtott a 2. és a 3. vágány közötti peronra, megközelítette a 3. vágányt, majd a peronról két kerékkel a sínekre lógva megrekedt. A forgalmista késlekedés nélkül átirányított egy Lajosmizse felől érkező vonatot a másik vágányra, majd értesítette a rendőrséget.

A dabasi egyenruhások ellenőrizték a járművet, kikérdezték a sofőrt, majd a katasztrófavédelem segítségét kérték a kocsi leemeléséhez.

Kiderült, a 25 éves járművet korábban kivonták a forgalomból. A 47 éves helyi férfivel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért őt kettős vérvételre előállították.

A Dabasi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény bűntettének gyanúja miatt indított nyomozást, valamint szabálysértési feljelentés készült a forgalomból kivont járművel történt közlekedés miatt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Figyelmesebben!

A debreceni rendőrök fedélzeti kamerája két súlyos szabálysértést is rögzített a napokban.