Lezárt akta: bevont vezetői engedély helyett – az okmány elvesztésére hivatkozva - másik jogosítványt igényelt

2021. 07. 24., szo - 08:44
Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Intellektuális közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy székesfehérvári férfival szemben folytatott ügy vizsgálatát fejezte be a rendőrség a napokban.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság azzal gyanúsít egy 28 éves férfit, hogy 2020. július 16-án megvalósított bűncselekmény miatt tőle a Nyíregyházi Rendőrkapitányság egyenruhásai által bevont vezetői engedélye pótlása céljából néhány nappal később a székesfehérvári okmányirodában valótlan nyilatkozatra hivatkozva – elvesztette jogosítványát – kérte új vezetői engedélye kiállítását. A benyújtott valótlan adattartalmú okirat alapján még aznap új vezetői engedélyt kapott az elkövető.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság nyomozói az ügy kapcsán indult eljárás iratait a napokban vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Alázatos munkával elért renomé

Balogh Krisztina c. r. alezredest, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) székesfehérvári osztályvezető-helyettesét az Emberi Méltóság Védelméért Díjjal tüntették ki. A Kulturális és Innovációs Minisztérium által adományázott kitüntetéssel a bűnügyi szakember emberkereskedelem elleni küzdelemben nyújtott hosszú ideje tartó, kiemelkedő munkáját ismerték el.