Lezárt akta: Ittasan, büntetőfékezéssel veszélyeztette a közlekedőket

2023. 01. 26., cs - 09:56
Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság befejezte egy 57 éves szentesi sofőrrel szemben indított büntetőeljárás vizsgálatát.

A rendőrségre 2022. július 17-én bejelentés érkezett, hogy a kora délutáni órákban Hegyeshalom, Fő utcában közlekedési baleset történt. A helyszínre érkező járőrök megállapították, hogy egy Seat típusú személygépkocsi 57 éves sofőrje úgynevezett büntetőfékezéssel hirtelen irányváltoztatásra, és fékezésre kényszerítette a mögötte haladó, hegyeshalmi sofőr által vezetett Opel típusú gépjárművet. Az esetet követően az autókból a gépkocsivezetők kiszálltak, majd némi szóváltást követően az Opel vezetője – hogy a további konfliktust elkerülje, és útját tovább folytassa – autójába visszaült és kikerülte a Seatot.  

Ezt követően az 57 éves szentesi férfi a vétlen gépkocsi után hajtott, és – miközben az Opelt előzte – oldalról szándékosan neki ütközött. A balesetben személyi sérülés nem történt, azonban mindkét járműben anyagi kár keletkezett.

Az egyenruhások intézkedése során a baleset okozója nem volt együttműködő, az alkoholszondás ellenőrzést megtagadta, sőt nagyot kortyolt az autója anyósülésén lévő szeszes italból, ezért őt a rendőrök elfogták, és a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra előállították, ahol vele szemben büntetőeljárás indult.

A nyomozásba bevont igazságügyi vegyész szakértő megállapította, hogy a Seat sofőrje a karambol bekövetkezésekor alkoholos állapotban vezette járművét, így őt közúti veszélyeztetés bűntette elkövetésén túlmenően, ittas járművezetés vétsége miatt is gyanúsítottként hallgatták ki.

A büntetőeljárás során a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Emberölés miatt körözik

A budapesti rendőrök azonosították a XVI. kerületben elkövetett életellenes bűncselekmény feltételezett elkövetőjét.