Lezárt ügy: lakat alatt a prostituáltak réme

2021. 04. 12., h - 06:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Az erzsébetvárosi rendőrök azzal gyanúsítanak egy külföldi férfit, hogy hat prostituáltat támadott meg Budapesten.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitányság rablással, szexuális erőszakkal, személyi szabadság megsértésével és súlyos testi sértés kísérletével gyanúsít egy 23 éves nigériai állampolgárt. A rendelkezésre álló adatok szerint a fiatal férfi 2019 augusztusa és 2020 áprilisa között hat fővárosi prostituálttal vette fel a kapcsolatot az interneten. Volt olyan nő, akinek nem volt elégedett a szolgáltatásával, ezért nem engedte ki a lakásból, bántalmazta, majd visszavette saját pénzét, és elvette a nő értékeit is. Olyan sértett is volt, aki visszautasította vele az együttlétet, ezért a férfi fojtogatta és megerőszakolta. Az nem az elkövetőn múlt, hogy a megtámadott nők nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

A Magyarországon jogszerűen tartózkodó külföldit 2020. április 11-én jelentette fel az egyik bántalmazott prostituált. Az erzsébetvárosi rendőrök még aznap elfogták, és őrizetbe vették a gyanúsítottat, aki azóta letartóztatásban van. Az eljárás során göngyölítették fel, hogy a fiatal férfi több hasonló bűncselekményt is elkövetett a korábbi hónapokban, de a megtámadott nők akkor nem tettek feljelentést.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az iratokat az illetékes ügyészségnek küldik meg.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ramóna és Rambo

Kapcsolatuk újkeletű, de az összhang már most teljes, és a korkülönbség sem zavaró tényező. Szerelem volt első látásra.

 

Több szabályt nem is sérthetett volna meg

A budapesti rendőrök őrizetbe vettek egy gépkocsivezetőt, aki ittasan, bedrogozva, jogosítvány nélkül, eltiltás hatálya alatt vezetett, amikor a piros lámpánál egy kereszteződésbe hajtva balesetet okozott Óbudán, majd elhagyta a helyszínt.

 

Nyílt napot tartottak Kiskunhalason

Középiskolásokat fogadtak a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság és a Készenléti Rendőrség munkatársai, akik különféle bemutatókkal várták a fiatalokat. A diákok közelebbről is megismerkedhettek a rendőri hivatás sokszínűségével.