Lezárult a nyomozás

2023. 06. 09., p - 11:08
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Egy 19 éves lány halt meg tavaly áprilisban, miután az autó, amiben utazott, busznak csapódott Csepelen. Az autó vezetője akkor is eltiltás hatálya alatt állt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya közúti baleset és más bűncselekmény gyanúja miatt folytatott eljárást egy budapesti férfival szemben, aki a gyanú szerint 2022. április 28-án 20 óra körül a budapesti Weiss Manfréd úton okozott balesetet. A férfi autójával és egy utassal a Teller Ede út felől haladt a Kvassay Jenő út irányába, amikor a Szállító utca kereszteződésében összeütközött egy szabályosan haladó autóbusszal. 

Az autóban ülők közül mindketten megsérültek, a 19 éves lány pedig a kórházba szállítását követően elhunyt. A rendőrök megállapították, hogy a 25 éves férfit a „B" kategóriás járművezetéstől szabálysértés miatt 2022. február 24-én jogerősen 12 hónapra eltiltották, így nem is vezethetett volna.

Az eljárás során kirendelt igazságügyi műszaki szakértő szakvéleménye szerint az autó sebessége közvetlenül a baleset előtt 120 százalékkal lépte túl a megengedett sebességet.

Az autó vezetőjét a BRFK Közlekédésrendészeti Főosztály vizsgálói 2022. július 27-én egyrendbeli halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség, valamint egyrendbeli járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az ügy iratait pedig átadták az illetékes ügyészség részére.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pályakezdők köszöntése

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság állományában kilenc frissen kinevezett tiszthelyettes kezdte meg szolgálatát.

 

Kerékpárokra fájt a foga

A Karcagi Rendőrkapitányság büntetőeljárást folytat egy 30 éves helyi férfival szemben, aki a gyanú szerint több biciklit is meglovasított az elmúlt időszakban, továbbá boltokat is kirámolt.

 

Rossz társasággal italozott

A sértett amint elaludt, a három fős elkövetői kör a táskáját ellopta, amiben műszaki cikkek voltak. A tatabányai rendőrök azonosították és kihallgatták az elkövetőket, közülük két főt őrizetbe vettek.

 

Rangos szakmai elismerés: Szagolunk és Védünk

Hagyományteremtő céllal alapított díjat dr. Varga Péter r. dandártábornok, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője, hogy a rendőrszakmai munkát segítő négylábú társak közül az arra legérdemesebb minden évben elismerésben részesüljön.

 

Zalai közlekedésrendészeti tapasztalatok

Ittas vezetőket szűrtek ki a forgalomból, és több száz olyan járművezetővel szemben intézkedtek a Zala vármegyei rendőrök, akik túllépték a megengedett sebességet.

 

A forgalomban részt vevők biztonsága az első

Bár vármegyénkben az utóbbi években nem jellemzők az illegális gyorsulási versenyek, a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság továbbra is kiemelt figyelmet fordít a közlekedés biztonságára kockázatot jelentő gyorsulási versenyek megakadályozására, valamint az úgynevezett driftelők és az engedély nélkül átalakított gépjárművek kiszűrésére.