Lopott autóval, ittasan, kábítószer hatása alatt okozott balesetet

2022. 02. 06., v - 15:15
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

A siófoki rendőrök a fiatalkorú ellen eljárást indítottak.

A nyomozás adatai alapján 2022. február 5-én hajnali 1 órakor egy siófoki fiatal bulizás után engedély nélkül elvitt egy kisteherautót, amiben az indítókulcs benne volt. Az autóval egy benzinkútra hajtott, ahol észrevette, hogy a jármű tulajdonosa közeledik, ezért tolatni kezdett, közben nekihajtott az egyik kútfejnek, majd elhajtott. Nem jutott messzire, ugyanis az üzemanyagtöltő állomás bejáratánál egy táblát kidöntött, majd egy fának ütközött. A sofőr a baleset során 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Az egyenruhások a 16 éves fiút elfogták és a Siófoki Rendőrkapitányságra állították elő. A vele szemben alkalmazott alkoholszonda, valamint a kábítószer gyorsteszt is pozitív értéket jelzett.

A rendőrök az autótolvajt jármű önkényes elvétele bűntett, és kábítószer birtoklása vétség elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, az ittas járművezetés és egyéb közlekedésrendészeti szabályszegések elkövetése miatt pedig eljárást indítottak ellene.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Zörgött a sárhányó

Feltűnően hangos kerékpárral közlekedő férfi azonosításához kérnek segítséget a ceglédi nyomozók. A tettes egy másik bicajos táskáját lopta el.