Megöltek egy magyar nőt Németországban

2022. 04. 08., p - 05:00
Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda

Eredményre vezetett a nemzetközi együttműködés.

Németországban, Berg am Starnberger See külterületének egyik erdős részén kutyasétáltatás közben a kutya egy holttestet talált.   

A bajor rendőrség megállapította, hogy a megtalált test egy fiatal nő földi maradványa, aki - a törvényszéki boncolás adatai alapján – 2021. november vagy december hónapban halt meg. Halálát idegenkezűség okozta.

A nyomozás során elvégzett DNS vizsgálatok alapján sikerült azonosítani az áldozatot, a 26 éves magyar állampolgárságú nőt.

A német nyomozó hatóság adatai alapján a feltételezett elkövető egy hazánkban élő nigériai állampolgárságú férfi, aki feltehetően a sértett szorosabb ismeretségi köréhez tartozott.

A bajorországi nyomozás azt is megállapította, hogy Németországban a nigériai férfi kapcsolatban állt az áldozattal, majd a nő halálát követően a férfi Magyarországra utazott, ahol jelenleg is tartózkodik.

A bajor Fürstenfeldbrucki Rendőrség Életvédelmi Osztálya a férfi elfogása érdekében 2022 februárjában - európai együttműködés keretében - megkereste a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztályát.

A magyar rendőrök rövid idő alatt azonosították a feltételezett elkövető budapesti tartózkodási helyét. Az ügy súlyosságára tekintettel a német rendőrök és specialisták Magyarországra utaztak, hogy a magyar nyomozókkal együtt folytassák a nyomozás azon részét, amit hazánkban kellett elvégezni.

A külföldi férfit 2022. április 5-én a reggeli órákban Budapest IX. kerületében fogták el a Készenléti Rendőrség műveleti egységének segítségével. Elfogását követően gyanúsítottként kihallgatták, majd kiadatási őrizetbe vették. A bíróság április 7-én a gyanúsított kiadatásáról döntött.

Az elkövető a kiadatási eljárás során hozzájárult a Németországba történő átszállításához, ami 2022. április közepéig megtörténik.

Az elfogást követően a KR NNI ECFO munkatársai több címen végeztek kutatásokat, és foglaltak le bizonyítékokat, valamint kihallgatták az ügyben szereplő személyeket.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

219

A borsodi rendőrök a napokban a 37-es számú főúton egy olyan gyorshajtót vontak ellenőrzés alá, aki jelentősen túllépte a sebességhatárt.

 

Rendőrkézen a kábítószer-kereskedő és a fogyasztói

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság és a Győri Rendőrkapitányság nyomozói, valamint a Győri Rendőrőrs és a Körzeti Megbízotti Alosztály állományának összehangolt munkája eredményeként sikerült azonosítani és elfogni négy férfit és egy nőt.

 

Eltűnt Halmosi László

Az idős férfit jelenleg is keresik a szekszárdi rendőrök. Kérjük, aki látta, értesítse a rendőrséget!

 

Emberölés Mánfán

Bűncselekmény áldozata lett egy 26 éves nő. A rendőrök a feltételezett elkövetőt – a nő 39 éves élettársát – a helyszínen elfogták.