Munka közben szenvedett súlyos balesetet két bádogos – a rendőrök befejezték a nyomozást

2021. 02. 05., p - 07:21
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A 48 éves balmazújvárosi megbízónak foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség miatt kell felelnie.

A rendőrök egy balmazújvárosi tanyán történt baleset miatt nyomoztak. Egy 48 éves férfi adott megbízást két bádogosnak a tanyáján található hangár vízelvezető csatornájának elkészítésére. A férfiak a megbeszéltek szerint, 2020. január 27-én megjelentek a megbízójuknál, aki azt a javaslatot tette, hogy a gördülékenyebb és gyorsabb munkavégzés érdekében egy targoncával felemeli őket a hangár tetejéig. Fogtak egy fém kosarat, azt minden rögzítés nélkül feltették a targonca villájára, majd a két férfi beleállt, a megbízójuk pedig közel négy méter magasra emelte őket a géppel. Kis idő elteltével a kosár lecsúszott a villáról, és a két férfival együtt a földre zuhant. Mindkettőjüket súlyos sérülésekkel szállították kórházba a mentőszolgálat munkatársai.

A rendőrök később gyanúsítottként hallgatták ki a munkaadót, aki elismerte a felelősségét a baleset okozásáért.

A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a helyi lakossal szemben. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat a napokban megküldték az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Zörgött a sárhányó

Feltűnően hangos kerékpárral közlekedő férfi azonosításához kérnek segítséget a ceglédi nyomozók. A tettes egy másik bicajos táskáját lopta el.