Nem várt fordulat

2021. 08. 05., cs - 06:54
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Családi veszekedéshez küldték az örkényi rendőröket, tűzszerészeket kellett hívni a helyszínen talált lőszerek és robbanóanyag miatt.

Egy örkényi tanyára érkeztek rendőrök egy családi botrányról szóló bejelentés alapján 2021. augusztus 1-jén késő este: apa és lánya között alakult ki hangos veszekedés. A kedélyek lecsillapítása után a nő elárulta a járőröknek, apja lőszereket rejteget a házhoz tartozó melléképületben, egy ágy alá dugva és letakarva. Ott volt, ahol mondta, egy szövet táskában több kisebb szatyor, benne lőszerek, töltött fegyvertárak, valamint két csomagban gyurmaszerű anyag.

A rendőrök lezárták a helyet, erősítést és tűzszerészeket kértek a címre, közben visszatartották, majd előállították a 48 éves apát. Többeket kikérdeztek, adatokat gyűjtöttek, a gyanú szerint öccsével együtt hordták a rejtekhelyre a lopott és a helyszíni szemle alkalmával lefoglalt, megszámolni is órákba telt gyutacsokat, pisztolytárakat, valamint 774 darab lőszert. A tűzszerészek lépésről lépésre, centiről centire kellett, haladjanak a mindenféle lim-lommal, telepakolt melléképületben, nem tudhatták, mi alatt, miben mit találhatnak. Több felvonásban, összesen 12 órán keresztül vizsgálták át a helyszínt, majd áttelepültek arra az évek óta lakatlan, szeméthalmokkal tele hernádi tanyára, ahonnan a testvérpár a gyanú szerint elhordta a robbanóanyagot és a lőszereket.

A lefoglalt lőszereket és fegyvertárakat igazságügyi fegyverszakértő, az 1071 gramm robbanóanyagot, a gyutacsokat, robbanózsinórokat tűzszerész-szakértők vizsgálják.

A 48 éves férfi kihallgatásán tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, állítása szerint valaki más rejtette el a tárgyakat, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Az azóta letartóztatott 48 éves férfi ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés bűntettének és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hova tovább?

Szabálysértést, szabályszegést és bűncselekményt is megvalósított az a férfi, aki 2023. június 1-jén az M6-os autópályán közlekedett.

 

Sértetteket, szemtanúkat keresünk!

A Kaposvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének és más bűncselekmények elkövetése miatt a 14010/790/2023. bűnügyi számon eljárást folytat egy 19 éves kaposvári lakossal szemben.

 

Azonnal elfogták a miskolci útonállót

Egy hetvenöt éves nőre támadt rá egy harminckét éves férfi Miskolcon. A rablást egy férfi is látta, aki követte a menekülő támadót, így támogatva a rendőrök munkáját, akik a helyszín közelében elfogták a tettest.

 

A fel nem adott csomag ára

Soha nem adta fel az internetes hirdetésekben vásárolt eszközöket egy három tagú banda, ezzel számos sértettől csaltak ki pénzt országszerte. A szegedi rendőrök elfogták őket.

 

Felderítették

Teljes egészében megtérülhet annak a sértettnek a kára, akinek otthonából több millió forint készpénzt lopott el az elkövető.