Németországból importált 2000 adag ecstasy

2021. 07. 31., szo - 05:00
Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda

A KR NNI munkatársai Barcs közelében fogták el a gyanúsítottakat, akik feltehetőleg itthon akarták továbbértékesíteni a kábítószert.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztálya folytat büntetőeljárást egy Németországban élő magyar férfi és egy vele együtt élő román nő ellen. A 22 éves J. Jánost és a 35 éves I. Kincsőt a KR NNI nyomozói a Barcsi Rendőrkapitányság járőreivel közösen  fogták el Barcs közelében 2021. július 28-án kora este, amikor németországi lakhelyükről utaztak haza.

Az intézkedés alá vont jármű átvizsgálása során a nyomozók az utastérben két vákuumfóliás csomagot találtak, bennük 2000 darab ecstasytablettát. Az autóból előkerült ezen kívül 2 gramm kokain, amit két simítózáras tasak rejtett, de különböző kábítószer fogyasztásához és porciózásához használatos eszközöket és tasakokat, valamint félmillió forintnak megfelelő eurót is lefoglaltak a rendőrök.     

Az igazságügyi vegyészszakértő az elsődleges vizsgálata alapján a tablettákban MDMA-t, vagyis kábítószert azonosított.

A KR NNI nyomozói mind a két személyt jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklása bűntett elkövetésével gyanúsították meg, majd a Kaposvári Járási Ügyészségen kezdeményezték a bűnügyi őrizetbe vett terheltek letartóztatásának elrendelését.  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rablási kísérlet Szegeden

Nyitás előtt megpróbáltak kirabolni egy dohányboltot Szegeden. Az elkövetőt egy órán belül elfogták a rendőrök.