Öt perc alatt elfogták az 1-es villamoson fegyverrel fenyegetőző férfit

2020. 10. 05., h - 16:17
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Az 53 éves férfi a gyanú szerint egy gáz – és riasztófegyvert fogott rá az utasokra.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2020. október 5-én 9 óra 23 perckor érkezett bejelentés, hogy Budapest III. kerületében, a Flórián térnél közlekedő 1-es villamoson egy férfi fegyverrel hadonászik és ráfogta az egyik utasra is.

Az óbudai rendőrök öt perc alatt a helyszínre értek, a férfit, - aki a Vörösvári úton leszállt a villamosról - a Bécsi út és Farkastorki út kereszteződésénél elfogták. A járőrök az 53 éves budapesti P. Zsoltnál megtalálták a gáz – és riasztófegyvert is.

A rendőrök az adatgyűjtések során megállapították, hogy P. Zsolt a villamoson hangosan hallgatta a zenét, ezért szólt rá az egyik egy utas. Az 53 éves férfi ekkor övtáskájából elővette a fegyvert, hadonászott vele, majd ráfogta az őt csendre intő nőre. Az eset során senki nem sérült meg, a férfi a fegyverrel nem lőtt. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi Rendőrkapitányságára előállított P. Zsolt ellen fegyveresen elkövetett garázdaság bűntett miatt indítottak nyomozást, elszámoltatása folyamatban van.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nem adta meg

Egy személygépkocsi vezetője az „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla ellenére úgy hajtott be az útkereszteződésbe, hogy baleset lett a vége.