Rács mögé kerültek

2023. 02. 22., sze - 11:46
Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda

A cipős ügyként elhíresült büntetőeljárásban a másodfokú bíróság letartóztatásba helyezett öt olyan gyanúsítottat, akik eddig vagy bűnügyi felügyelet alatt álltak, vagy szabadlábon védekeztek. A KR NNI továbbszélesíti a költségvetési csalási ügyet.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) feljelentése alapján a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodánál (KR NNI) 2022 novemberében költségvetési csalás miatt indult büntetőeljárásnak eddig már 28 gyanúsítottja van. Mint köztudott, gyógyászati segédeszközöket gyártó cégek vezetői és a velük kapcsolatban álló orvosok nagy értékben, jogosulatlanul igényeltek vissza állami támogatásokat a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőtől (NEAK).

A bűnszervezetben és üzletszerűen elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalási ügyben a KR NNI több szerv bevonásával eddig két nagyszabású akció és több realizálás során összesen 11 orvost, 11 cégvezetőt és 6 alkalmazottat, illetve asszisztenst fogott el, és hallgatott ki gyanúsítottként. A 28 fő közül eddig 14-en voltak letartóztatásban, a többiek bűnügyi felügyelet alatt, illetve szabadlábon. A Fővárosi Főügyészség fellebbezése alapján a másodfokú bíróság most két cégvezető és három orvos letartóztatását rendelte el. Így összesen most már 19-en vannak letartóztatásban.

Az ügy kapcsán az ország különböző pontjain létrehozott nyomozócsoportok tovább folytatják munkájukat. Így mind a KR NNI-nél, mind több vármegyei rendőr-főkapitányságnál folyamatban lévő büntetőeljárásokban újabb elfogások és gyanúsítások várhatók.   

Ajánljuk figyelmükbe a Fővárosi Főügyészség témában kiadott közleményét.          

http://ugyeszseg.hu/eredmenyes-ugyeszi-fellebbezes-alapjan-letartoztatasok-a-gyogyaszati-segedeszkozoket-erinto-ugyekben-a-fovarosi-fougyeszseg-sajtokozlemenye/

 

Az üggyel kapcsolatos korábbi közleményeink:          

https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/meg-ket-szegedi-orvost-gyanusit-a-kr-nni

https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/orvosok-es-cegvezetok-letartoztatva

https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/orszagos-razzia-zajlott-a-gyogyaszati

https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/ujabb-orvos-letartoztatasban-koltsegvetesi-csalas

https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/koltsegvetesi-csalas-miatt-orvosok-asszisztensek


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfajult a haragos viszony

Gyújtogatásig mérgesedett két férfi vitája. A berettyóújfalui rendőrök rongálás miatt nyomoztak.

 

Vissza a hűvösre

A püspökladányi rendőrök elfogták azt a 24 éves helyi lakost, aki nem tétlenkedett egy hónappal ezelőtti szabadulása óta.

 

Vérüket adták

A Szekszárdi Területi Vérellátó Központ a Dombóvári Rendőrkapitányság épületébe szervezett véradást.

 

Közösen óvjuk a Tisza-tavat és környezetét

A rendőrség és társszervei a Tisza-tavi Régiós Közbiztonsági Biztosság tiszabábolnai soros értekezletén a nyár hátralévő időszakára vonatkozó feladatokat egyeztetettek.