Rács mögé kerültek

2023. 02. 22., sze - 11:46
Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda

A cipős ügyként elhíresült büntetőeljárásban a másodfokú bíróság letartóztatásba helyezett öt olyan gyanúsítottat, akik eddig vagy bűnügyi felügyelet alatt álltak, vagy szabadlábon védekeztek. A KR NNI továbbszélesíti a költségvetési csalási ügyet.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) feljelentése alapján a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodánál (KR NNI) 2022 novemberében költségvetési csalás miatt indult büntetőeljárásnak eddig már 28 gyanúsítottja van. Mint köztudott, gyógyászati segédeszközöket gyártó cégek vezetői és a velük kapcsolatban álló orvosok nagy értékben, jogosulatlanul igényeltek vissza állami támogatásokat a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőtől (NEAK).

A bűnszervezetben és üzletszerűen elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalási ügyben a KR NNI több szerv bevonásával eddig két nagyszabású akció és több realizálás során összesen 11 orvost, 11 cégvezetőt és 6 alkalmazottat, illetve asszisztenst fogott el, és hallgatott ki gyanúsítottként. A 28 fő közül eddig 14-en voltak letartóztatásban, a többiek bűnügyi felügyelet alatt, illetve szabadlábon. A Fővárosi Főügyészség fellebbezése alapján a másodfokú bíróság most két cégvezető és három orvos letartóztatását rendelte el. Így összesen most már 19-en vannak letartóztatásban.

Az ügy kapcsán az ország különböző pontjain létrehozott nyomozócsoportok tovább folytatják munkájukat. Így mind a KR NNI-nél, mind több vármegyei rendőr-főkapitányságnál folyamatban lévő büntetőeljárásokban újabb elfogások és gyanúsítások várhatók.   

Ajánljuk figyelmükbe a Fővárosi Főügyészség témában kiadott közleményét.          

http://ugyeszseg.hu/eredmenyes-ugyeszi-fellebbezes-alapjan-letartoztatasok-a-gyogyaszati-segedeszkozoket-erinto-ugyekben-a-fovarosi-fougyeszseg-sajtokozlemenye/

 

Az üggyel kapcsolatos korábbi közleményeink:          

https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/meg-ket-szegedi-orvost-gyanusit-a-kr-nni

https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/orvosok-es-cegvezetok-letartoztatva

https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/orszagos-razzia-zajlott-a-gyogyaszati

https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/ujabb-orvos-letartoztatasban-koltsegvetesi-csalas

https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/koltsegvetesi-csalas-miatt-orvosok-asszisztensek


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Balesetet okozott, majd elhajtott

Közlekedési balesetet okozott egy sofőr Csongrádon, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről. A rendőrök befejezték a nyomozást az ügyében.

 

Bátor sárkányhajósok

A vármegyei rendőrfőkapitány elismerést adott át azoknak az életmentő pécsi diákoknak, akik egy vízbe esett férfit mentettek ki a tóból Orfűn.

 

Elfogták a törvényszegőt

Nyomozás indult annak a férfinak az ügyében, aki egymást követően több alkalommal is törvényt sértett Makón.

 

Lezárt ügy: a gyűjtőszenvedély fogságában

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság befejezett egy országos koordináció keretén belül vizsgált ügyet, amelyben közel 50 lőfegyvert, illetve azokhoz tartozó különböző alkatrészeket, eszközöket és csaknem 3000 lőszert foglaltak le.

 

Rendőrkézen a garázdák

A szegedi rendőrök elfogták azt a két helybéli férfit, akik egy fesztiválon bántalmazták ismerőseiket.

 

Tizenhárom illegális migránst csempészett

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai befejezték a nyomozást egy férfi ügyében, aki 13 határsértőt akart Nyugat-Európába szállítani.