Rendőrkézen az edénykészletes csaló

2021. 02. 17., sze - 06:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A budapesti rendőrök több mint egymillió forintját adták vissza az egyik megkárosított asszonynak.

Csalással gyanúsít egy 46 éves férfit a Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. Kerületi Rendőrkapitánysága. A rendelkezésre álló adatok szerint a román állampolgár először 2020. június 5-én Józsefvárosban azzal szólított le egy idős asszonyt, hogy ajándékba adna egy drága edénykészletet, amit nem tud felvinni a repülőre. Az elkövető hazakísérte a nőt, aki végül arany ékszereket és 100 ezer forintot adott az állítólagos ajándékért.

A nyomozás adatai szerint ugyanez a férfi 2021. február 2-án edénykészletet és ágyneműt ígért az utcán egy másik asszonynak a VIII. kerületben. A nő lakásán 250 eurót és 32 ezer forintot adott át, de az elkövető nem elégedett meg ennyivel. Látta, hogy a sértett honnan veszi elő pénzét, a dobozból kikapott egy köteg bankjegyet, és elfutott.

A józsefvárosi nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőt, aki az ellene kiadott elfogadóparancs hatására február 11-én feladta magát a VIII. Kerületi Rendőrkapitányságon. A férfit kétrendbeli csalás bűntett megalapozott gyanújával hallgatták ki. A gyanúsított behozta a második áldozatától eltulajdonított pénzt, amit a rendőrök február 16-án visszaadtak a megkárosított asszonynak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

219

A borsodi rendőrök a napokban a 37-es számú főúton egy olyan gyorshajtót vontak ellenőrzés alá, aki jelentősen túllépte a sebességhatárt.

 

Rendőrkézen a kábítószer-kereskedő és a fogyasztói

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság és a Győri Rendőrkapitányság nyomozói, valamint a Győri Rendőrőrs és a Körzeti Megbízotti Alosztály állományának összehangolt munkája eredményeként sikerült azonosítani és elfogni négy férfit és egy nőt.

 

Eltűnt Halmosi László

Az idős férfit jelenleg is keresik a szekszárdi rendőrök. Kérjük, aki látta, értesítse a rendőrséget!