Rendőrök csaptak le a beszerző körútról hazatérő kábítószer-kereskedőre

2020. 07. 26., v - 06:00
Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda

Hollandiából hozta a drogot. 

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Miskolci Bűnüldözési Osztályának nyomozói jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt korábban elrendelt eljárás keretében azonosított elkövetőt fogtak el.

 A nyomozás során a 39 éves Sz. Attila került a rendőrök látókörébe. A férfi 2020. július 22-én úgynevezett „telekocsi” szolgáltatás igénybevételével Hollandiába utazott annak érdekében, hogy a kereskedelemre szánt különféle típusú kábítószereket beszerezze, majd azt Magyarországra csempéssze, és Győrben értékesítse. Pár nap külföldi tartózkodást követően ugyancsak „telekocsi” –val, 2020. július 25-én reggel érkezett meg győri tartózkodási helyére. A lakóházba azonban már nem tudott bejutni, mert a KR NNI Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Miskolci Bűnüldözési Osztályának, valamint a KR NNI Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Győri Bűnüldözési Osztályának rendőrei közösen végrehajtott akció eredményeként az ingatlan udvarán elfogták.

Sz. Attila ruházatának és poggyászainak átvizsgálása során bruttó 1 kilogramm súlyú, fóliába tekert csomagot és több, kisebb méretű fémdobozt találtak.    

A férfi elmondta, hogy a csomagban 1 kilogramm amphetamin, a fémdobozokban pedig meszkalin gomba van, és hozzátette, hogy az ingatlanban saját használatra úgynevezett „PIKO” típusú kábítószer is van. Ez utóbbi Sz. Attila élettársának, a 39 éves V. Jánosnénak táskájából került elő.

A nyomozók a pár mindkét tagját előállították, a férfit kábítószer-kereskedelem bűntettének, míg élettársát kábítószer birtoklása bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, továbbá Sz. Attilát őrizetbe vették, és letartóztatására előterjesztést tesznek az ügyészség felé.

A lefoglalt, és jelenleg szakértő által vizsgált kábítószergyanús anyag körülbelül 1000 adagra porciózható, feketepiaci értéke 3 millió forint.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határmenti együttműködés

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Polyák Zsolt rendőr dandártábornok Szegeden fogadta román partnereit.