Szépkorút rabolt ki

2024. 04. 10., sze - 11:34
Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai elfogták azt a férfit, aki a vármegyeszékhelyen egy idős nőt rabolt ki.

Egy 27 éves bárnai lakos április 6-án késő este felfigyelt a Salgó úton, a járdán gyalogló asszonyra. Követni kezdte, majd a pontos idő iránt érdeklődve megszólította. A nyugdíjas ügyet sem vetett rá, és átkelt az úttesten. A férfi kisvártatva követte őt, majd egy társasház előtt megfogta a 70 éves nő vállán a táskát, és erősen megrántotta, aminek következtében az idős koránál fogva védekezésre képtelen sértett elesett. A tettes elszaladt az erőszakkal megszerzett táskával. A sértett személyes iratain túl 3000 forintot, egy szemüveget és egy mobiltelefont zsákmányolt, de a táskát és a tartalmát menekülés közben eldobálta, csak a pénzt tartotta meg. Az idős asszony az esés következtében súlyosan megsérült.

A salgótarjáni nyomozók a széles körű adatgyűjtés és a térfigyelő, valamint a biztonsági kamerák felvételeinek elemzése eredményeként azonosították, az egyenruhások pedig április 9-én elfogták, majd előállították a rendőrkapitányságra a bárnai férfit, aki a kihallgatása során beismerő vallomást tett. Munkatársaink őrizetbe vették a 27 éves elkövetőt, és kezdeményezték letartóztatását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Gyanús licitháborúk

A Bács-Kiskun vármegyei nyomozók nyolc férfit hallgattak ki gyanúsítottként az ügyben.

 

Őrizetben

Egy kifosztással gyanúsított nő állítja, ő nem lopta a nála talált mobiltelefonokat, hanem vásárolta. A szolnoki nyomozók kezdeményezték letartóztatását.

 

Újabb fogás a határon

Francia hatóságok által körözött személyautót szűrtek ki a forgalomból a magyar rendőrök Csanádpalotánál.