Több mint 44 kg marihuána, 8 kg kokain, 2,5 kg ketamin lefoglalva

2022. 01. 27., cs - 06:05
Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Nógrád megyei rendőrök több mint félmázsa, többszáz millió forint értékű kábítószert foglaltak le egy 52 éves férfi és társa lakásán, ezzel megakadályozva annak forgalomba hozatalát.

A Pásztói Rendőrkapitányság a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság munkatársai közreműködésével, bűnügyi akció során együttműködve 2022. január 25-én Szurdokpüspökiben egy 52 éves és egy 19 éves férfit fogtak el.

A Pásztói Rendőrkapitányság 2021. augusztus 24-én rendelt el nyomozást kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt, mivel a beszerzett bűnügyi információ alapján felmerült a gyanú arra, hogy az idősebb férfi és fia a településen és annak vonzáskörzetében kábítószert árult. A felderítés során beszerzett adatok eredményeképpen a rendőrök megjelentek a két férfi ingatlanában, ahol kutatást tartottak. Ennek során a lakás pincéjében és padlásán több zsákban és más csomagolóanyagban összekészítve több mint 55 kg különböző fajtájú és különböző módon tárolt kábítószert találtak meg, így - az előzetes szakértői vélemény alapján - 44013 gramm marihuánát, 8389 gramm kokaint, továbbá 2786 gramm ketamint foglaltak le. A nyomozók az ingatlanban további kábítószer fogyasztásához és  kereskedelemhez szükséges eszközöket, növényi őrlőt, mérleget, valamint fóliázó készüléket is találtak, amelyeket szintén lefoglaltak.

A hatóság tagjai elfogták és a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították a két férfit. Az 52 éves szurdokpüspöki lakost jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt, a 19 éves férfit kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Mindkét férfit őrizetbe vették, és az 52 éves férfi letartóztatásának indítványozására előterjesztést tettek. 

A bűncselekmény elkövetéséből származó vagyon elvonása érdekében a vagyonvisszaszerzés keretében a gyanúsítottaktól a rendőrök több millió forint értékben gépkocsikat, motorkerékpárt, egyéb vagyontárgyakat, valamint készpénzt foglaltak le.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Majdnem gyalogosokat gázolt a zebrán

A sofőrt a hatóság az elsőbbségadási szabályok megsértése miatt négy hónapra eltiltotta a vezetéstől és harmincezer forint pénzbírsággal sújtotta.