„Where is the money?”

2022. 01. 06., cs - 06:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Külföldiek meglopására szakosodott egy társaság Budapesten. Áldozataik figyelmét elterelték, és akkor károsították meg őket, amikor azok bankjegykiadó automatákból próbáltak meg pénzt felvenni. A feltételezett elkövetőket az erzsébetvárosi rendőrök elfogták.

Hol van a pénz? Nem tudom.” – hangzik el angolul abban a videóban, amit az egyik sértett barátnője rögzített mobiltelefonján, miközben barátjától összesen több mint 200.000 forintot loptak el 2021. december 27-én. Az elkövetők úgy tettek, mintha segítenének a külföldi fiatalnak, aki pénzt akart felvenni egy bankautomatából Budapest VII. kerületében. Miután beütötte a kívánt összeget, a kijelző elsötétült, a három férfi pedig azt mondta, hogy az ATM elromlott. A sértett ekkor a mellette levő automatához lépett, ott is beütött egy összeget, de az a kijelző is elsötétült. Csak utólag jött rá, hogy pénzét az ismeretlenek vették fel.

A feljelentést követően a Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai azonosították a feltételezett elkövetőket. A 29 éves V. Sándort és a 21 éves V. Eriket december 28-án fogták el, harmadik társuk ellen elfogatóparancsot adtak ki.

A 29 éves Zs. Attila 2022. január 3-án jelentkezett a kapitányságon, ahol az erzsébetvárosi nyomozók őt is lopás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését. 

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak ugyanilyen módszerrel legalább tíz külföldit károsítottak meg, ezért a VII. kerületi rendőrök folytatják a nyomozást. 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam