Kifosztás miatt keressük – Látta valaki?

2023. 03. 21., k - 08:52
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A VII. kerületi rendőrök keresik a felvételen látható Rafael Máriót.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitánysága 01070/56/2023. bűnügyi számon kifosztás bűntett gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy nő 2022. december 4-én napközben egy VII. kerületi pályaudvaron szexuális felajánlással szólított le egy férfit, majd rávette, hogy pénzt vegyen fel egy közeli ATM-ből. Az automatánál a nő másik két társa is csatlakozott hozzájuk. A sértett figyelmét elterelték, majd elvették a gép által kiadott pénzt és a hitelkártyáját is.

Az eset miatt a VII. Kerületi Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett kifosztás miatt rendelt el nyomozást, amely során azonosították a három feltételezett elkövetőt.

Egy 22 éves nőt egy másik bűncselekmény miatt már bűnügyi felügyelet alá helyeztek, míg egy 23 éves férfit egyéb bűncselekmény miatt tartóztattak le. Rafael Máriót jelenleg is keresik a rendőrök, ellene elfogatóparancsot adtak ki - róla felvétel készült.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételen látható Rafael Máriót felismeri, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hova tovább?

Szabálysértést, szabályszegést és bűncselekményt is megvalósított az a férfi, aki 2023. június 1-jén az M6-os autópályán közlekedett.

 

Sértetteket, szemtanúkat keresünk!

A Kaposvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének és más bűncselekmények elkövetése miatt a 14010/790/2023. bűnügyi számon eljárást folytat egy 19 éves kaposvári lakossal szemben.

 

Azonnal elfogták a miskolci útonállót

Egy hetvenöt éves nőre támadt rá egy harminckét éves férfi Miskolcon. A rablást egy férfi is látta, aki követte a menekülő támadót, így támogatva a rendőrök munkáját, akik a helyszín közelében elfogták a tettest.

 

A fel nem adott csomag ára

Soha nem adta fel az internetes hirdetésekben vásárolt eszközöket egy három tagú banda, ezzel számos sértettől csaltak ki pénzt országszerte. A szegedi rendőrök elfogták őket.

 

Felderítették

Teljes egészében megtérülhet annak a sértettnek a kára, akinek otthonából több millió forint készpénzt lopott el az elkövető.