Sajtótájékoztató

2021. 07. 29., cs - 12:54
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A 2021 Formula 1 Magyar Nagydíj rendőri biztosítása.

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően, a 2021-es Forma 1 Magyar Nagydíjat idén is a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság biztosítja, összességében közel 1200 rendőrrel. A munkát a Készenléti Rendőrség, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai is segítik és szorosan együttműködünk a Budapesti Rendőr-főkapitányság állományával is. A helyszínen lovas, kutyás, motoros és SEGWAY-t használó rendőrök is szolgálatot teljesítenek majd, a forgalmat helikopterről is figyelik, és ahol szükséges forgalomirányítással segítik a közlekedőket.

A pálya melletti parkolóban 2021. július 29-től a versenyhétvége alatt rendőrtábor működik, ahol a biztosítás vezetési pontja is helyet kapott. Az irányító parancsnokok innen tudják felügyelni és koordinálni a biztosítási feladatokat ellátó állományt. A táborban állandó szolgálatellátás lesz, a telefonos elérhetőségeket a rendőrség honlapján korábban már közzétettük. 

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fokozott ellenőrzést rendelt el július 29-én 12 órától augusztus 2-án reggel 8 óráig, amely érinti a Gödöllői Rendőrkapitányság illetékességi területét, az M0 autóút teljes hosszát, az M2-es, M3-as, M4-es, M5-ös, M6-os autópályák és autóutak Pest megyei szakaszát, valamint a felsorolt útszakaszokon lévő parkolókat és pihenőket. Az ellenőrzés célja a közúti közlekedés, a közrend és közbiztonság rendjének fenntartása, a jogsértő cselekmények elkövetésének megelőzése, felderítése, illetve megszakítása.

Péntek reggeltől életbe lépnek különböző forgalomkorlátozások, amelyekről bővebb információkat a rendőrség honlapján létrehozott Formula 1-es fül alatt találhatnak meg. Az említett menüpontot érdemes figyelemmel kísérnie mindazoknak, akik a versenypályára gépkocsival szeretnének kijutni. A Hungaroring közvetlen közelében lévő utak, péntektől minden nap a ring felé egyirányúvá teszik majd a rendőrök, az edzéseket és a versenyt követően pedig fordítva, a pályától kifelé haladva lesznek majd egyirányúsítva az utak.

A haladás irányát táblák jelzik, és rendőri forgalomirányítás is segíti majd, kérjük, hogy ezeket minden esetben maradéktalanul vegyék figyelembe bízzanak kollégáim iránymutatásában, hiszen a célunk az, hogy a forgalom folyamatosan haladjon, mindenki időben, és balesetmentesen érje el úti célját.

Senki ne hagyjon látható helyen értékeket a leparkolt kocsijában, gondosan zárják be az autókat, ellenőrizzék, hogy ne maradjon a járművön lehúzott ablak. A pálya területén is ügyeljenek értékeikre, ne hagyják őrizetlenül telefonjaikat, papírjaikat, táskáikat. Fokozottan figyeljenek autóik leparkolásra, ugyanis a szabálytalanul megálló autókat elszállítják.

Tömegközlekedéssel a H8-as HÉV-el is ki lehet jutni a versenypályához. A HÉV Kerepesi megállójától ingyenes buszok szállítják a látogatókat a Hungroring 3. számú kapujáig, onnan pedig minden nézőtéri hely kényelmesen elérhető.  

A látogatók csak védettséget igazoló karszalaggal és érvényes jeggyel tudnak majd belépni a pálya területére, az ezzel kapcsolatos szabályokról, a karszalagok átvételéről a Hungaroring Sport Zrt. honlapján bővebben is tudnak tájékozódni. Kérjük a rendezvényre kilátogató közönséget számoljanak azzal, hogy a beléptetés hosszabb időt vesz igénybe, ezért időben induljanak el!

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a bőcsi támadókat

Még aznap azonosították, majd elfogták azokat a fiatalokat, akik rátámadtak egy idős nőre bőcsi otthonában.

 

Tanúnak érkezett, „bilincsben” távozott

Meghallgatásra idéztek a Lajosmizsei Rendőrőrsre egy 37 éves helybélit, aki késve érkezett, mivel még útközben dolga akadt: ellopta egy idős asszony pénztárcáját.

 

Oda a kéjlak

A hatvani nyomozók két férfit gyanúsítanak prostitúció elősegítésével.

 

Lezárt akta: farkasszemet nézett kifosztójával

A tetőn ereszkedett le egy társasház legfelső emeltének erkélyére egy moldáv férfi, majd kifosztotta a lakásban békésen alvó párt, azonban egyikük felriadt és megzavarta a tolvajt.

 

Figyeljünk együtt!

Békésben tavaly az elsőbbségadás elmulasztása volt a legfőbb baleseti ok. Ezért a rendőrök zebráknál, kereszteződésekben folyamatosan figyelik, betartják-e a szabályokat a járművezetők, és egyben kérik őket, hogy figyelmesen közlekedjenek.