Balesetet szenvedett egy migránsokat szállító csempészautó Dunaszigeten

2021. 10. 30., szo - 12:12
Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A járművezető és a külföldiek többsége elfutott a helyszínről.

Bejelentés érkezett a rendőrségre 2021. október 30-án a reggeli órákban arról, hogy Dunaszigeten egy jármű a híd oldalának ütközött. A helyszínre érkező rendőrök a balesetes autó mellett 4 külföldi, sérült férfit találtak, akik személyazonosságukat, valamint jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni, azonban mindannyian szíreknek vallották magukat. A férfiakat a mentők kórházba vitték, előtte azonban elmondták, hogy a sofőrön kívül még több társuk is elmenekült az ütközést követően. A rendőrök később a közelben további nyolc migránst fogtak el, mindegyikük a balesetet szenvedett gépkocsiban utazott. A migránsokat a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az ismeretlen embercsempész felkutatása jelenleg is folyamatban van. A megyei rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntette miatt nyomozást indított az ügyben.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eredményes vadászat a vadászkürtért

A Győri Rendőrkapitányság a napokban zárta le egy 41 éves férfival szemben folytatott büntetőeljárását, aki Győrben egy vadászkürtöt talált és lopott el.

 

Nem várt belépő

Az üzlet megköttetett, de a dílert és több mint fél kiló drogot már az erzsébetvárosi rendőrök vitték el a kapualjból.

 

Akár balesetet okozhattak volna

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizenhárom ittas, illetve két bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év nyolcadik hetében.

 

Nem járt sikerrel

Nyomozás indult annak a 36 éves férfinak az ügyében, aki hamis okmánnyal próbálta elhagyni az országot.