Lebukott az embercsempész

2020. 08. 27., cs - 08:58
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Huszonnégy illegális migránst szállított autójában egy magyar sofőr.

A rendőrök - négy megyére kiterjedő akció keretében - a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának információi alapján állítottak meg egy osztrák honosságú tehergépkocsit 2020. augusztus 27-én 8 óra 5 perckor, az M1-es autópálya 119. kilométerszelvényében, Győr térségében. Az Ausztria irányába haladó járműben a magyar sofőrön kívül nyolc, magát szír, tizennégy, magát afgán és két, magát Gran Comora szigetéről érkező állampolgárnak valló ember utazott.

.

A gépkocsi utasai magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, valamint személyazonosságukat hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a sofőrt és a külföldieket elfogták, előállításuk a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra jelenleg folyamatban van.

A rendőrök az elfogott illegális migránsokat - meghallgatásukat követően - a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A járművezetővel szemben embercsempészés bűntette miatt eljárás indul.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pakson tartottak értekezletet

Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórumot szerveztek a városi rendőrkapitányságon, melyre a környék településeinek, valamint a körzetben működő szervezetek vezetői is meghívást kaptak.