Hétvégi országos összesítő

2020. 08. 17., h - 04:48
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az elmúlt három nap eseményei számokban.

Magyarország területén 2020. augusztus 14-én 0 órától 2020. augusztus 16-án 24 óráig a rendőrök 160 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből 3 halálos kimenetelű közlekedési balesetben 3 személy vesztette életét, 49 súlyos és 108 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány összesen 555 személyt fogott el, közülük 73 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 409 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 601 személyt állítottak elő, köztük 317 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 41 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 356 esetben történt.

Magyarország területén ezeken a napokon a rendőrök és a katonák 169 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. A rendőrök 40 főt megakadályoztak az ország területére történő belépésben a magyar-szerb határon.

Magyarország területén 40 fő határsértőt fogtak el a rendőrök, további 6 fő ellen embercsempészés miatt és 4 személy ellen közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Törvényt szegett

A rendőrök őrizetbe vettek egy férfit, aki több elektromos rollerben is kárt okozott, valamint kerékpárokat lopott Hódmezővásárhelyen.

 

Legyünk elővigyázatosak!

A Dombóvári Rendőrkapitányság szervezésében Csalások az online térben címmel lakossági előadást tartottak Kurdon.

 

Minek az embernek ellenség?

Az ismerősétől lopott kulccsal ment lopni annak lakására egy nő Csepelen. Az éber szomszédoknak köszönhetően a rendőrök a helyszínen elfogták.

 

Vajon kié lehet?

A zalaegerszegi rendőrök várják a képeken látható bicikli tulajdonosának jelentkezését.