Hírek Békés megyéből

2022. 02. 03., cs - 08:29
Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Körözött férfit fogtak el, engedély nélkül vezetőket vettek őrizetbe és egy lopás ügyében intézkedtek eredményesen a rendőrök.

Garázdaság miatt elítélt férfit fogtak el a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztályának rendőrei 2022. február 2-án délelőtt Mezőkovácsháza külterületén. A 33 éves végegyházi férfi egy autóban a hátsó ülésén utazott, majd amikor a kocsit a rendőrök leállították és a vezetőt igazoltatták, ő kiszállt és elfutott. Nem jutott messzire, a közelben elfogták. Kiderült, hogy korábban a bíróság garázdaság miatt elzárásra ítélte, de a büntetése letöltését nem kezdte meg, ezért a Gyulai Törvényszék elrendelte a körözését. A rendőrök a férfit Gyulára, a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe vitték.

Két férfi került szabálysértési őrizetbe 2022. február 2-án Békés megyében engedély nélküli vezetés miatt. Mindketten személygépkocsival közlekedtek. Egyiküket Bucsa külterületén, a másik férfit Békéscsabán állították le a rendőrök. Miután kiderült, hogy nincs jogosítványuk, a rendőrök előállították, őrizetbe vették őket és három napon belül megtörténhet a bíróság elé állításuk.

Lopással gyanúsítható férfit állítottak elő a rendőrök 2022. február 2-án, Békésen. A 39 éves férfi besurrant egy nő lakásába elvitt onnan egy mobiltelefont. A készüléket a rendőrök megtalálták nála, lefoglalták és visszaadták a nőnek. A férfi ellen a Békési Rendőrkapitányság lopás vétség miatt büntetőeljárást indított.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bírósági eljárást is vonhat maga után

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai huszonhét ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év harmincnyolcadik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Mínusz két autótolvaj

A dabasi nyomozók 48 óra alatt elfogtak két gépkocsitolvajt, és megtérítettek 15,5 millió forintot. A gyanúsítottakat azóta letartóztatta a bíróság.

 

Mentés a Dunából

Egy járókelő és a budapesti vízirendőrök gyors segítsége ezúttal is életet mentett.