Kábítószergyanús anyagot találtak a nyomozók a körözött férfinél

2021. 03. 25., cs - 14:16
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A 41 éves szlovák állampolgárt a magyar és a szlovák hatóságok is keresték.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság felderítőinek tudomására jutott 2021. március 24-én, hogy egy – több elfogatóparanccsal – körözött szlovák állampolgár tartózkodik egy rajkai társasházban. A nyomozók 14 óra 45 perckor, az ingatlan udvarán igazoltatták a külföldit. Adatainak ellenőrzése során megerősítést nyert, hogy őt kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt a szlovák hatóság, valamint garázdaság bűntett elkövetésének gyanúja miatt a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság körözi. A rendőrök a 41 éves férfit elfogták, majd a helyi rendőrkapitányságra előállították. Az intézkedés közben átvizsgálták ruházatát, amelynek eredményeként nadrágja zsebében két tasakban kábítószergyanús anyagot találtak.

Az előállított személlyel szemben az egyenruhások drogtesztet alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, ezért a nyomozók – őrizetbe vétele mellett – kábítószer birtoklása vétség és garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, illetve elfogásáról értesítették az őt köröző szlovák hatóságot.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen a sorozatelkövető

A szolnoki nyomozók többrendbeli lopással gyanúsítanak három helyi férfit, akik közül a 29 éves gyanúsítottat őrizetbe vették.

 

Gyümölcsöző együttműködés

A nagylaki rendőrök román kollégáikkal együttműködve 75 migránssal szemben intézkedtek Csanádpalota autópálya határátkelőhelyen.