Összefoglaló Vas megyéből

2022. 01. 25., k - 07:46
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 óra eseményei számokban.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén, a 2022. január 24-én 5 óra és 2022. január 25-én 5 óra közötti időben kettő, súlyos és kettő, könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaink hét, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek.

Az elmúlt 24 órában egy gépkocsivezetővel szemben mutatott pozitív értéket az alkoholteszter Szombathelyen. A sofőr anyagi kárral végződött közlekedési balesetet okozott a Vörösmarty Mihály utcában. Vele szemben – vezetői engedélyének elvétele mellett – járművezetés ittas állapotban vétség megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított a Szombathelyi Rendőrkapitányság.

Répcelakon igazoltattak egy gépjárművezetőt a rendőrök, aki úgy közlekedett autójával, hogy nem rendelkezett vezetői engedéllyel, mivel a járművezetéstől a Soproni Járásbíróság már korábban eltiltotta. Vele szemben járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

A téli időszak tudatos felkészülést igényel a közlekedés minden résztvevőjétől. A hőmérséklet csökkenésével, a hajnali fagyok beköszöntével az útviszonyok és a látási viszonyok is megváltoznak. Komoly veszélyforrásnak számít a látótávolság csökkenése és a csúszásveszély, ezért kérjük, hogy megfelelően felkészített járművekkel vegyenek részt a közúti forgalomban! 

Ne feledjék, az utak biztonságáért és a balesetek elkerüléséért a közlekedés résztvevői tehetnek a legtöbbet azzal, hogy fokozott óvatosság és kellő körültekintés mellett, a szabályokat betartva közlekednek!

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Zörgött a sárhányó

Feltűnően hangos kerékpárral közlekedő férfi azonosításához kérnek segítséget a ceglédi nyomozók. A tettes egy másik bicajos táskáját lopta el.