Ráfázott a motoros

2022. 01. 14., p - 08:24
Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 óra eseményei Heves megyében.

Az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel és egy anyagi kárral járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába.

A rendőrök 2022. január 13-án 18 óra 50 perckor ellenőriztek egy személygépkocsival közlekedő férfit Bélapátfalván.

Az intézkedéskor kiderült, hogy a járművön található hatósági jelzés egy másik autóhoz tartozik. A 29 éves sajószögedi férfit a rendőrök előállították a rendőrőrsre, ahol ellen egyedi azonosító jellel visszaélés bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.

A füzesabonyi körzeti megbízott rendőr 2022. január 13-án 20 óra 10 perckor a besenyőtelki, Fő úton ellenőrzött egy segédmotor-kerékpárt vezető férfit. A motoros ellenőrzésekor kiderült, hogy a 41 éves sofőr vezetői engedéllyel nem rendelkezik, és az alkoholszondás vizsgálata is pozitív eredménnyel zárult. A besenyőtelki lakost, további mintavétel céljából előállították a Füzesabonyi Rendőrkapitányságra, ahol megerősítették az ittasság gyanúját, ezért büntetőeljárás indult vele szemben.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság ismét felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a szeszes ital fogyasztásának hatására növekszik az észlelési idő és tompulnak a reflexek. A jármű kezelésében, a veszélyek észlelésében, valamint azok elhárításának képességében is kedvezőtlen változások következnek be, melyek az alkoholos befolyásoltság növekedésével tovább fokozódnak. Jelentős kockázatot jelent az is, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik. Aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem akár utasait valamint a közlekedés más résztvevőit is. Magyarországon zéró tolerancia van érvényben az ittas gépjárművezetőkkel szemben.

 

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Tíz díler rendőrkézen

Nagyszabású, összehangolt akcióban, több mint 180 kolléga közreműködésével csaptak le a rendőrök Jászapátiban és Hevesen új pszichoaktív anyaggal kereskedőkre.

 

A gyanú szerint bántalmazta a gyermekét

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétség elkövetése miatt folytat eljárást.

 

Időben

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Tokaji Rendőrőrs körzeti megbízottja ért oda először egy közúti balesethez.

 

Eltűnt Németh József

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

 

Közel kilencmillió forint a kár

Egy kazincbarcikai sértett számlájáról közel kilencmillió forintot vett le egy elkövető. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytatja a küzdelmet az online csalások elkövetői ellen a Mátrix Projekt keretein belül.

 

Ki látta Orsós Krisztiánt?

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik az eltűnt fiú megtalálása érdekében.