Ünnepi hétvége országos összesítője

2020. 08. 24., h - 05:02
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az elmúlt 96 óra eseményei számokban.

Magyarország területén 2020. augusztus 20-án 0 órától 2020. augusztus 23-án 24 óráig a rendőrök 170 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből 6 halálos kimenetelű közlekedési balesetben nyolc személy vesztette életét, 51 súlyos és 113 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány összesen 720 személyt fogott el, közülük 71 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 507 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 771 személyt állítottak elő, köztük 374 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 80 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 482 esetben történt.

Magyarország területén ezeken a napokon a rendőrök és a katonák 276 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. A rendőrök 174 főt megakadályoztak az ország területére történő belépésben a magyar-szerb határon.

Magyarország területén 13 fő határsértőt fogtak el a rendőrök, további 2 fő ellen embercsempészés miatt és 2 személy ellen közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás. 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pályakezdők köszöntése

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság állományában kilenc frissen kinevezett tiszthelyettes kezdte meg szolgálatát.

 

Kerékpárokra fájt a foga

A Karcagi Rendőrkapitányság büntetőeljárást folytat egy 30 éves helyi férfival szemben, aki a gyanú szerint több biciklit is meglovasított az elmúlt időszakban, továbbá boltokat is kirámolt.

 

Rossz társasággal italozott

A sértett amint elaludt, a három fős elkövetői kör a táskáját ellopta, amiben műszaki cikkek voltak. A tatabányai rendőrök azonosították és kihallgatták az elkövetőket, közülük két főt őrizetbe vettek.

 

Rangos szakmai elismerés: Szagolunk és Védünk

Hagyományteremtő céllal alapított díjat dr. Varga Péter r. dandártábornok, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője, hogy a rendőrszakmai munkát segítő négylábú társak közül az arra legérdemesebb minden évben elismerésben részesüljön.

 

Zalai közlekedésrendészeti tapasztalatok

Ittas vezetőket szűrtek ki a forgalomból, és több száz olyan járművezetővel szemben intézkedtek a Zala vármegyei rendőrök, akik túllépték a megengedett sebességet.

 

A forgalomban részt vevők biztonsága az első

Bár vármegyénkben az utóbbi években nem jellemzők az illegális gyorsulási versenyek, a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság továbbra is kiemelt figyelmet fordít a közlekedés biztonságára kockázatot jelentő gyorsulási versenyek megakadályozására, valamint az úgynevezett driftelők és az engedély nélkül átalakított gépjárművek kiszűrésére.