Zala megyei összesítő

2018. 05. 26., szo - 08:14
Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 óra intézkedései számokban.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában két könnyű sérüléssel és öt anyagi kárral végződő közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés.

Egy 25 éves férfi 2018. május 25-én 10 óra 10 perckor Zalakoppány irányából Zalacsány felé közlekedett Maruti típusú személyautójával, amikor a zalaszentlászlói kereszteződésnél balra kanyarodás közben nekiütközött egy őt már előző furgonnak. A balesetben a Maruti vezetője nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett.

 

Egy 61 éves férfi 11 óra 15 perckor Lenti felől Nagykanizsa felé közlekedett személyautójával, amikor Letenye főterén, az „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” tábla hatálya alatt nekiütközött egy balról érkező, védett útvonalon haladó segédmotorosnak. A balesetben a 25 éves motoros nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett.

 

A szolgálatot ellátó állomány hat személyt fogott el, közülük öt főt bűncselekmény elkövetésén érték tetten. A zalai járőrök tizenhárom személyt állítottak elő, közülük ötöt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést egy esetben foganatosítottak. Az alkoholszonda két esetben jelzett pozitív értéket az ellenőrzés alá vont járművezetőknél Zala megyében.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Helikopter az M5-ös sztráda felett

Motoros rendőrök és szolgálati helikopter bevonásával folytatta a fokozott ellenőrzést a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság az M5-ös autópályán.

 

Lezárták: 13 balhé lett a vége

Jelenleg is letartóztatásban van az a 20 éves fiatal, akit a bajai rendőrök még májusban vettek őrizetbe tucatnyi lopás miatt. Most befejezték az ügy vizsgálatát, és vádemelést javasolnak a gyanúsított ellen.