Balesetveszélyes jármű az M5 autópályán

2021. 09. 08., sze - 15:48
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Az egyenruhások kiszűrték a forgalomból a hibás lengéscsillapítóval közlekedő autót.

 

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztályának járőrei az M5-ös autópálya 114-es kilométerénél – a sztráda Szeged irányába vezető oldalán – 2021. szeptember 8-án 13 óra 45 perckor intézkedés alá vonták egy külföldi járműszerelvény vezetőjét, mivel a vontató járművet balesetveszélyesnek ítélték.

A román sofőr elmondta, hogy a vontató autó hátsó lengéscsillapítói meghibásodtak, ennek ellenére a lajosmizsei pihenőhelyről továbbindult vontatmányával. A hibás jármű egyes részei menet közben súrlódtak az aszfalton, amely ezáltal egyrészt rongálódhat, másrészt a sofőr balesetveszélyes helyzetet teremtett. A rendőrök azt is megállapították, hogy a rakomány szélessége oldalirányban a 2,5 métert meghaladja.

A KRESZ előírásai szerint tilos az úton olyan tárgyat vontatni, amely az utat megrongálhatja, valamint a rakomány és a jármű együttes szélessége a 2,5 métert nem haladhatja meg. A közlekedésben való részvétel másik fontos feltétele, hogy a járműnek meg kell felelnie a jogszabályban meghatározott műszaki feltételeknek. Ezek hiányában a forgalomban való részvétel tilos, ezért a rendőrök megakadályozták a román sofőr továbbhaladását, valamint vele szemben  helyszíni bírságot szabtak ki.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Öt perc alatt bilincsben

A miskolci rendőrök elfogták azt a férfit, aki egy miskolci Nemzeti Dohányboltot egy késsel a kezében rabolt ki.

 

Az utazás vége

Büntetőeljárás indul egy 45 éves bolgár sofőr ellen, aki négy embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

A gyanú: vesztegetés elfogadása

A budapesti rendőrök két főorvost és egy főnővért gyanúsítanak azzal, hogy 170 ezer forintot kértek jogosulatlanul egy idős asszony ellátásáért.

 

Lezárták: meglopta az „ügyfelét”

A kecskeméti nyomozók egy fiatal lány ügyében fejezték be a nyomozást, aki különös körülmények között jutott hozzá egy bankkártyához. Azzal jogosulatlanul vásárolni is akart, így rögtön lebukott.

 

Kivezették

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 23 éves ukrán sofőr ellen, aki négy embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.