Balesetveszélyes jármű az M5 autópályán

2021. 09. 08., sze - 15:48
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Az egyenruhások kiszűrték a forgalomból a hibás lengéscsillapítóval közlekedő autót.

 

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztályának járőrei az M5-ös autópálya 114-es kilométerénél – a sztráda Szeged irányába vezető oldalán – 2021. szeptember 8-án 13 óra 45 perckor intézkedés alá vonták egy külföldi járműszerelvény vezetőjét, mivel a vontató járművet balesetveszélyesnek ítélték.

A román sofőr elmondta, hogy a vontató autó hátsó lengéscsillapítói meghibásodtak, ennek ellenére a lajosmizsei pihenőhelyről továbbindult vontatmányával. A hibás jármű egyes részei menet közben súrlódtak az aszfalton, amely ezáltal egyrészt rongálódhat, másrészt a sofőr balesetveszélyes helyzetet teremtett. A rendőrök azt is megállapították, hogy a rakomány szélessége oldalirányban a 2,5 métert meghaladja.

A KRESZ előírásai szerint tilos az úton olyan tárgyat vontatni, amely az utat megrongálhatja, valamint a rakomány és a jármű együttes szélessége a 2,5 métert nem haladhatja meg. A közlekedésben való részvétel másik fontos feltétele, hogy a járműnek meg kell felelnie a jogszabályban meghatározott műszaki feltételeknek. Ezek hiányában a forgalomban való részvétel tilos, ezért a rendőrök megakadályozták a román sofőr továbbhaladását, valamint vele szemben  helyszíni bírságot szabtak ki.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Újabb fogás

Egy 18 éves szerb sofőr ellen indul büntetőeljárás, aki kilenc embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Eljárás indult

A rendőrök nyomozás keretében vizsgálják a Balaton Sound könnyűzenei fesztivál óriáskerekén történt baleset körülményeit.

 

Elfogás

Büntetőeljárás indul egy 58 éves grúz sofőr ellen, aki hat embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Csak kilépésre használható a Röszke közúti határátkelőhely

A kilépés gyorsítása érdekében 2022. július 2-án 7 órától 19 óráig csak a Magyarországról kilépő utasok használhatják a Röszke közúti határátkelőhelyet. A belépő forgalom itt szünetel, de az autópálya átkelőn folyamatos a beléptetés.