Gyorshajtással indult, több jogsértés is kiderült a rendőri ellenőrzéskor

2020. 05. 25., h - 15:03
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A Paksi Rendőrkapitányság munkatársai a közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében tartottak fokozott rendőri ellenőrzést a hétvégén a kapitányság illetékességi területén.

Az elmúlt időszakban több alkalommal tartottak fokozott rendőri jelenléttel járó ellenőrzéseket a paksi egyenruhások. A közlekedésrendészeti intézkedések célja minden esetben a közlekedésbiztonsági helyzet javítása volt. A 6-os számú főút paksi szakaszán végeztek sebességellenőrzést 2020. május 24-én délután a rendőrök, amikor egy – a megengedettnél gyorsabban közlekedő – Audi vezetője került lencsevégre. Az egyenruhások megállították a gyorshajtót.

Az intézkedés során kiderült, hogy a sofőr halmozta a szabálysértéseket, ugyanis a 19 éves táborfalvai férfi nem rendelkezik vezetői engedéllyel, sőt az általa vezetett – kölcsönbe kapott – autót is kivonták a forgalomból. A paksi közlekedési rendőrök a járművezetőt feljelentették az általa elkövetett jogsértések miatt, valamint az autó forgalmi engedélyét és a rendszámait is elvették.

A vasárnap délután megtartott ellenőrzések alkalmával további négy gyorshajtóval szemben intézkedtek a Paksi Rendőrkapitányság munkatársai.   

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja valamennyi közlekedésben résztvevő figyelmét a fegyelmezett közlekedési magatartásra. Kérjük, hogy mindenki toleranciát mutatva, másokra és saját magára odafigyelve, a szabályok maradéktalan betartásával vegyen részt a közlekedésben, tegye ezt azért,

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eltűnésnek indult

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon büntetőeljárás keretében folytatják tovább a keresést.

 

Cseh embercsempészeket fogtak el

A sofőrt és utasát a Bács-Kiskun megyei rendőrök őrizetbe veszik, a határsértőket pedig visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

Lezárt akta: betört és gyújtogatott

A Szegedi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást egy szegedi férfi ellen aki betört egy belvárosi ingatlanba, majd tüzet gyújtott.

 

Fogadónapot tart a főkapitány

Czinege László r. dandártábornok, Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Rendőr-főkapitánya fogadónapot tart a lakosság részére.