Koncentrált ellenőrzés az M86-os számú autóút Vas megyei szakaszán

2018. 09. 21., p - 08:52
Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Fókuszban a nehéz tehergépjárművek.

A jelentős számú tranzitforgalmat lebonyolító M86-os számú autóút Vas megyei szakaszán ellenőriztek a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei 2018. szeptember 17-én és szeptember 20-án. Az akció során a rendőrök elsősorban a nehéz tehergépjárművek vezetői által elkövetett jogsértések, így különösen az előzésre, valamint a követési távolság betartására vonatkozó szabályok megszegésének kiszűrésére fókuszáltak.

A közlekedésbiztonsági helyzet javítására irányuló, preventív célú, alkalmanként hat-hat órán keresztül tartó ellenőrzés alatt összesen hatvanhat jogsértést regisztráltak a járőrök. Ezek közül hatvanhárom esetben külföldi felségjelzésű tehergépjárművek voltak érintettek a szabályszegésekben. A jogsértőkkel szemben munkatársaink helyszíni bírságot szabtak ki, vagy pedig kezdeményezték a szabálysértési eljárás megindítását.

Ne feledjék!:

- Tilos előzni az azonos irányú forgalom számára két forgalmi sávval rendelkező autópályán és autóúton – 6 és 22 óra között – a 7500 kilogrammot meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsival, vontatóval, valamint e járműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel!

- A fentiekben megfogalmazott tilalom hatálya alá tartozó járműveknek olyan követési távolságot kell tartaniuk, hogy közéjük legalább egy, az előzési tilalom hatálya alá tartozó járműszerelvény biztonságosan besorolhasson!

A balesetek megelőzése érdekében felhívjuk a gépjárművezetők figyelmét a közlekedési szabályokat betartó, jogkövető magatartás tanúsítására!

... hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eltűnt Fehér László

A Tapolcai Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri a férfi megtalálása érdekében.

 

Elfajult a haragos viszony

Gyújtogatásig mérgesedett két férfi vitája. A berettyóújfalui rendőrök rongálás miatt nyomoztak.

 

Vissza a hűvösre

A püspökladányi rendőrök elfogták azt a 24 éves helyi lakost, aki nem tétlenkedett egy hónappal ezelőtti szabadulása óta.