"… ha kell, életem kockáztatásával is…."

2021. 12. 15., sze - 07:14
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Egy éjszaka, két életmentés Budapesten.

A főváros XX. kerületében gyulladt ki egy családi ház 2021. december 14-én este 8 óra körül. A helyszínre elsőként Kurucz Szabolcs r. főtörzsőrmester és Szabó László r. törzsőrmester, a Soroksári Rendőrőrs körzeti megbízottjai értek ki. Habozás nélkül bementek az égő házba, kikísérték az ott lakó 67 éves férfit, majd egy poroltóval eloltották a lángokat. Az elsődleges adatok szerint súlyos égési sérülésekkel kórházba vitt férfi elmondta, hogy egy őrizetlenül hagyott adventi koszorú okozta a tüzet.

Egy órával később Pestszentlőrincen kapott lángra egy lakás. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVIII. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja, Éles János r. főtörzszászlós a Magyar Honvédség beosztottjával, Csajbók Tamás főtörzsőrmesterrel látott el közös szolgálatot. Ők értek elsőként a helyszínre, ahol a szomszédok elmondták nekik, hogy a lakásban élő nő még bent van. A körzeti megbízott elzárta a gázvezeték főcsapját, majd a katonával közös erővel hozta ki a lakásban rekedt 69 éves nőt. Az asszonyt a mentőszolgálat munkatársai füstmérgezés gyanújával vitték kórházba.

Az esküjükhöz híven életüket is kockáztató egyenruhások egyik esetben sem sérültek meg.​


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határmenti együttműködés

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Polyák Zsolt rendőr dandártábornok Szegeden fogadta román partnereit.