"… ha kell, életem kockáztatásával is…."

2021. 12. 15., sze - 07:14
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Egy éjszaka, két életmentés Budapesten.

A főváros XX. kerületében gyulladt ki egy családi ház 2021. december 14-én este 8 óra körül. A helyszínre elsőként Kurucz Szabolcs r. főtörzsőrmester és Szabó László r. törzsőrmester, a Soroksári Rendőrőrs körzeti megbízottjai értek ki. Habozás nélkül bementek az égő házba, kikísérték az ott lakó 67 éves férfit, majd egy poroltóval eloltották a lángokat. Az elsődleges adatok szerint súlyos égési sérülésekkel kórházba vitt férfi elmondta, hogy egy őrizetlenül hagyott adventi koszorú okozta a tüzet.

Egy órával később Pestszentlőrincen kapott lángra egy lakás. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVIII. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja, Éles János r. főtörzszászlós a Magyar Honvédség beosztottjával, Csajbók Tamás főtörzsőrmesterrel látott el közös szolgálatot. Ők értek elsőként a helyszínre, ahol a szomszédok elmondták nekik, hogy a lakásban élő nő még bent van. A körzeti megbízott elzárta a gázvezeték főcsapját, majd a katonával közös erővel hozta ki a lakásban rekedt 69 éves nőt. Az asszonyt a mentőszolgálat munkatársai füstmérgezés gyanújával vitték kórházba.

Az esküjükhöz híven életüket is kockáztató egyenruhások egyik esetben sem sérültek meg.​


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Forró nyomon

Egy órán belül elfogták a dorogi rendőrök azt a férfit, aki egy tokodi családi házba akart betörni.

 

Teljes útlezárás az M43-as autópályán

Pályakarbantartási munkálatok és műszaki mentés miatt teljes szélességében lezárták az M43-as autópálya Makó felé vezető oldalát Maroslele közelében, ahol tegnap halálos baleset történt.

 

Meglopta a munkatársát

A férfi és ismerőse közel 1,5 millió forint készpénzt és arany ékszert lopott. A debreceni rendőrök befejezték a nyomozást.

 

Lecserélte a rendszámtáblát

A debreceni nyomozók egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a 40 éves férfit.

 

Szemétbe dobott milliók

Kidobták a Budapesten ellopott autóban talált többmillió forint értékű akkumulátort a tolvajok. A terézvárosi rendőrök elfogták a feltételezett tetteseket, a lopott kocsit és az akkukat megtalálták.