Időben érkezett a segítség

2023. 09. 20., sze - 15:25
Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök megmentették azt a hernádkércsi férfit, aki végzetes lépésre szánta el magát.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2023. szeptember 18-án 19 óra körül érkezett a bejelentés, hogy egy férfi összeveszett a feleségével, majd öngyilkossági szándékkal távozott otthonából. A bejelentést követően egy közelben járőröző páros – Olajos Péter r. őrmester és Madarász István r. főtörzszászlós – azonnal megkezdték a kutatást.

A Hernádkércs külterületén található folyóparton a férfi hozzátartozói megtalálták a család autóját, majd a rendőrök a kocsi közelében egy fára drótkötéllel felakasztott férfit is. A járőrök a helyzet súlyosságát rögtön felmérve megkezdték a segítségnyújtást. Az egyenruhások gyors és hatékony reagálásának köszönhetően a még életjeleket mutató férfi nyakáról eltávolították a kötelet, majd stabil oldalfekvésbe helyezték a földön.

A rendőrök időközben a helyszínre érkező mentőszolgálat munkatársainak átadták a férfit, akik további ellátás céljából kórházba vittek.

Ha segítségre szorul, a lenti linkre kattintva érheti el a közérdekű segélytelefonszámokat:

https://www.police.hu/sites/default/files/Csbe%20K%C3%96Z%C3%89RDEK%C5%B0%20SEG%C3%89LY%20TELEFONSZ%C3%81MOK%202020.pdf


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Akár balesetet okozhattak volna

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizenhárom ittas, illetve két bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év nyolcadik hetében.

 

Nem járt sikerrel

Nyomozás indult annak a 36 éves férfinak az ügyében, aki hamis okmánnyal próbálta elhagyni az országot.

 

Szakértelem, szorgalom, empátia

Az áldozatok védelméért, segítéséért Victima Protector díjjal tüntették ki Budai-Acsai Krisztina r. századost, a Szeghalmi Rendőrkapitányság bűnügyi fővizsgálóját.

 

Megszúrta ismerősét

A Bács-Kiskun vármegyei nyomozók pár órán belül megtalálták és őrizetbe vették a „jó barátot”.

 

Elfogták a sírrongálót

A Tamási Rendőrkapitányságon kihallgatták azt a férfit, aki a gyanú szerint 16 sírt rongált meg Nagykónyiban.

 

Rendőrök a villamosokon és a buszokon

A budapesti rendőrök több embert elfogtak, hármat előállítottak, miközben a BRFK és a BKK együttműködésének keretében ellenőrizték a 4-es, 6-os, az 1-es villamosokat és a 151-es autóbuszokat.