Nyílt nap a Veszprémi Rendőrkapitányságon

2023. 01. 27., p - 11:09
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Pályaválasztás előtt álló fiatalok ismerkedhettek meg a rendőri hivatással.

A Veszprémi Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Technikum diákjai jártak a helyi rendőrkapitányságon a 2023. január 26-án megrendezett nyílt napon. A rendezvény célja az volt, hogy a fiatalok megismerhessék a rendőrség szervezeti felépítését, valamint felvilágosítást kapjanak a rendészeti szakgimnáziumi képzésre történő jelentkezés feltételeiről, illetve a bűnügyi és a rendészeti szakterületen történő munkavégzésről. 

A fiatalok közelebbről is bepillantást nyerhettek a bűnügyi technikusok és a közrendvédelmi szakterület munkájába. A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Technikai Osztály vezetőjének előadását interaktív foglalkozás követte, amelynek során a diákok maguk is kipróbálhatták a nyomkutatás és –rögzítés technikáit, eszközeit. A rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályának munkatársai pedig intézkedéstaktikai foglalkozást tartottak a diákok bevonásával, amelyet fegyvertechnikai bemutató követett. A diákoknak lehetőségük nyílt megtekinteni a rendőrök szolgálati felszereléseit és gépjárműveit is.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Balesetet okozott, majd elhajtott

Közlekedési balesetet okozott egy sofőr Csongrádon, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről. A rendőrök befejezték a nyomozást az ügyében.

 

Bátor sárkányhajósok

A vármegyei rendőrfőkapitány elismerést adott át azoknak az életmentő pécsi diákoknak, akik egy vízbe esett férfit mentettek ki a tóból Orfűn.

 

Elfogták a törvényszegőt

Nyomozás indult annak a férfinak az ügyében, aki egymást követően több alkalommal is törvényt sértett Makón.

 

Lezárt ügy: a gyűjtőszenvedély fogságában

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság befejezett egy országos koordináció keretén belül vizsgált ügyet, amelyben közel 50 lőfegyvert, illetve azokhoz tartozó különböző alkatrészeket, eszközöket és csaknem 3000 lőszert foglaltak le.

 

Rendőrkézen a garázdák

A szegedi rendőrök elfogták azt a két helybéli férfit, akik egy fesztiválon bántalmazták ismerőseiket.

 

Tizenhárom illegális migránst csempészett

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai befejezték a nyomozást egy férfi ügyében, aki 13 határsértőt akart Nyugat-Európába szállítani.