Országos Úszóbajnokságot tartottak Kecskeméten

2022. 11. 24., cs - 09:52
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság tizedik alkalommal rendezte meg a Belügyminisztérium Országos Úszóbajnokságát.

A 2022. évi országos versenyt november 23-án – immár a hagyományoknak megfelelően – a Kecskeméti Fürdőben bonyolította le a megyei rendőr-főkapitányság. A nagy érdeklődésre számot tartó eseményt Menczer Gusztáv, a Belügyminisztérium Személyügyi Helyettes Államtitkárság főtanácsadója nyitotta meg, a versenyzőket pedig a szervező főkapitányság vezetője, Dávid Károly rendőr vezérőrnagy köszöntötte.

A bajnokságon a Belügyminisztérium irányítása alá tartozó 20 szerv összesen 186 versenyzőt indított, akik négy korcsoportban, három úszásnemben, illetve váltóversenyeken mérték össze erejüket.

Az összetett csapatversenyben a Terrorelhárítási Központ úszói végeztek az I. helyen, II. helyezett a Készenléti Rendőrség csapata lett, míg a III. helyet a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság versenyzői szerezték meg.

Országos rendőrfőkapitányi különdíjban részesült a két legeredményesebb, állományban lévő rendőr: Nagy Eszter, Budapesti Rendőr-főkapitányság és dr. Vizi Krisztián, Készenléti Rendőrség.

Belügyminisztériumi különdíjban részesült: Balogh Zsolt, Miskolci Rendvédelmi Technikum

Dr. Varga Péter rendőr dandártábornok, a Magyar Rendészeti Sportszövetség ügyvezető elnöke az elmúlt évtized sport támogatásáért elismerésben részesítette Dávid Károly rendőr vezérőrnagyot, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjét.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrök a villamosokon és a buszokon

A budapesti rendőrök több embert elfogtak, hármat előállítottak, miközben a BRFK és a BKK együttműködésének keretében ellenőrizték a 4-es, 6-os, az 1-es villamosokat és a 151-es autóbuszokat.

 

MátriXakta: nincs szabadlábon, már nem üzletel

Országszerte vannak sértettjei annak a csalássorozatnak, amelyet a békéscsabai rendőrök vizsgáltak. A gyanúsított egy Tolna vármegyei férfi, akit már korábban elítélt a bíróság ilyen bűncselekményekért. Most börtönben van, de közben újra vádat emelhet ellene az ügyészség.

 

Csalt a kaszás

Egy kistokaji sértett egy fűkaszavásárlás kapcsán több mint 150 ezer forintot utalt el a meghirdetett termékért, azonban a mai napig nem kapta meg. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Mátrix Projekt keretein belül folytatja a küzdelmet az internetes csalók ellen.

 

Egy nap, három megoldott ügy

A győri rendőrök tegnap két kerékpár- és egy készpénztolvajt fogtak el. Az intézkedést követően a biciklik visszakerültek jogos tulajdonosaikhoz.