Rendőrjárőr képzés

 

Készülj fel a szolgálatodra!

A képzés nappali rendszerű, 10 hónap időtartamú és magába foglalja a rendőrségnél töltött gyakorlatot is.

Az alkalmasság megállapításához szükséges vizsgálatok közül a jelen pandémiás helyzetre való tekintettel az alábbiakban felsoroltakat a Rendőrség első fokon eljáró vizsgáló orvosa végzi helyben:

  • hallásvizsgálat (szűrő audiométerrel)
  • látásvizsgálat (Kettesy-tábla), színlátásvizsgálat (Ishihara teszt)
  • EKG

Abban az esetben, ha a fenti vizsgálatok során eltérést tapasztal az elsőfokon eljáró vizsgáló orvos, akkor szakorvosi vizsgálatot kérhet.


Leletet szükséges hozni a következő vizsgálatokról:

  • urológia (férfiaknak) – nem beutalóköteles
  • nőgyógyászat (nőknek) – nem beutalóköteles
  • labor vizsgálatok – beutalóköteles
  • tüdőszűrés – nem beutalóköteles, térítéses
  • fogászat – nem beutalóköteles

 

A továbbiakban felmerülő, alkalmassági vizsgálatokkal kapcsolatos kérdéseiddel keresd bátran valamely területi szerv humánigazgatási szolgálatának munkatársait. A hozzájuk tartozó elérhetőségeket a jelentkezési egységcsomag 3. oldalán találod meg.

A sikeres felvételt követően a képzés első 2 hónapjában munkaviszonyban állsz, majd a harmadik hónaptól a rendőrség „próbaidős” hivatásos állományába kerülsz kinevezésre. A képzés sikeres elvégzését követően önálló intézkedésre jogosult, szakmailag felkészített járőrként a rendőrség közrendvédelmi, közlekedésrendészeti, határrendészeti szakterületén teljesíthetsz szolgálatot, vagy a bevetési egységek csapaterős feladatainak ellátásában vehetsz részt.


Gondolkodj rendőrként is a karrierben!

Hivatásos rendőrként számodra is biztosított lesz a belátható, tervszerű előmenetel. Pályád során végezz el szaktanfolyamokat, így bűnügyi nyomozó vagy helyszínelő is lehetsz, illetve sok más érdekes beosztást tölthetsz be.

A jelentkezés, a felvételi eljárás, valamint a képzés számos elemében eltér más szakképző iskola rendjétől. Ezért kérjük, hogy fokozott figyelemmel tanulmányozd a tájékoztatót, hogy megfontoltan dönthess!


Ne feledd!

A rendőrjárőr képzésünkre történő jelentkezéssel élethivatást is választasz, és leendő szolgálati helyeden változatos szakterületeken teljesíthetsz majd szolgálatot! A rendőrséggel hosszú távra tervezhetsz, még akkor is, ha most nem ez lebeg a szemed előtt.

Bővebb tájékoztató és a jelentkezési egységcsomag az alábbi link segítségével tölthető le: