Megfelelőségértékelés

Megfelelőségértékelő szervezet kijelölése

 

A Rendőrség szerveiről és a Rendőrség szerveinek feladat- és hatásköréről szóló 329/2007. (XII. 13.) Korm. rendelet 7/A. § (1) bekezdése értelmében a Kormány a megfelelőségértékelő szervezetek tevékenységéről szóló törvény szerint a polgári célú pirotechnikai eszközök tekintetében, a megfelelőségértékelési tevékenységet engedélyező hatóságként az Országos Rendőr-főkapitányságot (a továbbiakban: kijelölő hatóság) nevesítette.

 

A kijelölő hatóság 2015. május 21-től látja el a polgári célú pirotechnikai eszközök tekintetében a jogszabályok által meghatározott feladatokat.

 

A megfelelőségértékelő szervezetek tevékenységéről szóló 2009. évi CXXXIII. törvény (a továbbiakban: Msztv.) kimondja, hogy a jogilag szabályozott területen kijelöléshez, bejelentéshez kötött megfelelőségértékelési tevékenység jogerős engedély alapján végezhető.

 

A kijelölő hatóság látja el a kijelölt szervezet tevékenységének felügyeletét, rendszeresen hatósági ellenőrzést végez. Az Msztv. a kijelölt szervezet részére évente jelentési kötelezettséget ír elő.