Bűn- és balesetmegelőzési előadásokat tartottak

2019. 02. 05., k - 10:22
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

Balatonföldváron adtak hasznos tanácsokat a rendőrök.

A Siófoki Rendőrkapitányság munkatársai a balatonföldvári nyugdíjasok részére 2019. február 4-én a közösségi házban tartottak előadásokat.

A szakemberek felhívták a figyelmet az áldozattá válás és a balesetek elkerülhetőségére, az internet veszélyeire, a trükkös lopások megelőzésére, valamint a bankkártyával való visszaélés formáira is. A megjelentek kérdéseikkel aktívan vettek részt a megbeszélésen, mellyel rávilágítottak az őket érintő problémákra. Az időskorú résztvevők az előadás végén láthatóságot elősegítő eszközöket vehettek át.

A rendőrség biztonsági tanácsai idős, egyedül élő embereknek:

 • A legfontosabb tanácsunk, hogy SOHA ne engedjen idegeneket a lakásába, udvarába! A lakásajtókat, kertkapukat tartsa zárva a nappali órákban is!
 • Ajtónyitás előtt mindig győződjön meg arról, hogy ki áll az ajtó előtt! Ajtajára szereltessen biztonsági láncot!
 • Alaposan ellenőrizze a hivatalos személy igazolványát, szolgáltatóhoz, hivatalhoz, hatósághoz való tartozását! A rendőr és a tűzoltó sem kivétel.
 • A víz-, áram- és gáz-, telefon-, kábeltelevízió szolgáltató, nyugdíjfolyósító, egészségpénztár munkatársai senkinek nem visznek házhoz pénzt!
 • A közműszolgáltatók karbantartást, javítást előzetes bejelentés alapján végeznek, erről az állampolgárokat hivatalos levélben vagy közleményben értesítik
 • Pénzt csak a postás visz házhoz és az nem hamis!
 • Idegen kérésére ne váltson pénzt!
 • A megtakarított pénzét lehetőség szerint tartsa bankban! A mennyiben mégis tart otthon nagyobb összeget, idegenek előtt ne vegye elő!
 • Családtagjai helyett ne fizessen ki tartozást, ne vegyen át nekik hozott pénzt, csak akkor, ha ezt előre megbeszélték! Egyéb esetben kérje meg az idegen személyt, hogy jöjjön vissza később, amikor hozzátartozói otthon tartózkodnak!
 • Óvakodjon a házaló árusoktól, a rosszullétre, betegségre hivatkozó idegenektől!
 • Éljen „egészséges” bizalmatlansággal, gyanakvással az Önt felkereső idegen személyekkel kapcsolatban!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Gyümölcsöző együttműködés

A nagylaki rendőrök román kollégáikkal együttműködve 75 migránssal szemben intézkedtek Csanádpalota autópálya határátkelőhelyen.

 

Nyitott autóból lopott

A szolnoki nyomozók elfogták azt a helyi fiatalt, aki kihasználta a lezáratlan gépjármű állapotát, és abból készpénzt lopott.

 

Szemfüles volt a szabadnapos rendőr

Pihenőidejét töltő kollégának tűnt fel egy gyanús kocsi Zombán, melynek csak a hátulján volt egy rendszám, ezért szolgálatba helyezte magát és értesítette a szolgálatban lévő egyenruhásokat is.

 

Visszaadták

A maglódi rendőrök elcsípték a biciklitolvajt, három órán belül már jogos tulajdonosánál landolt a drótszamár.