Két keréken versenyeztek a diákok

2019. 03. 20., sze - 13:46
Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság Békéscsabán tartotta a „Kerékpáros Iskola Kupa” és a „Ki a mester két keréken?” közlekedésbiztonsági vetélkedők Békés megyei döntőjét.

Kerékpárral versenyeztek általános iskolások Békéscsabán. A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság 2019. március 19-én tartotta a „Kerékpáros Iskola Kupa” és a „Ki a mester két keréken?” országos közlekedésbiztonsági vetélkedők Békés megyei döntőjét. A vetélkedőkön a diákok számot adtak elméleti tudásukról és gyakorlati pályán tették próbára ügyességüket.

A „Ki a mester két keréken?” vetélkedő csapatversenyét a szeghalmi Tildy Zoltán Általános Iskola kettőse, Nagy Tamás és Csermák Fanni nyerték, felkészítő tanáruk Pap Gyuláné. Ők képviselik majd Békés megyét 2019. május 21-én és 22-én Tatán, az országos döntőn. Második helyezett lett a Köröstarcsai Arany Gusztáv Általános Iskola párosa, Fülöp Roland és Kovács Nikolett, akik Miklós Tibor Gáborral készültek fel a megmérettetésre. A harmadik helyen a Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola csapata végzett. Pálinkás András Milán és Fürj Nóra felkészítő pedagógusa Barta Gábor volt. Az egyéni versenyben a lányoknál Roszik Lili (Szarvasi Szlovák Általános Iskola), a fiúknál Nagy Tamás érte el a legjobb eredményt.

A „Kerékpáros Iskola Kupa” első helyezett csapata a körösladányi Tüköry Lajos Általános Iskola párosa lett. Szántó Bence és Zsadányi Zsófia Eszter Oravecz Eszter Ágnes tanárnővel tanulnak közlekedési ismereteket. Ők utaznak 2019. május 7-én Nyíregyházára, ahol az országos döntőn versenyeznek Békés megye képviseletében. A második legjobb teljesítményt a békési Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola versenyzői, Nagy Balázs és Szilágyi Dóra nyújtották. Felkészítő tanáruk Nagyné Hidvégi Mária volt. A harmadik helyen pedig a Békéscsabai Városi Baleset-megelőzési Bizottság csapata, a Gerlai Általános Iskola két diákja, Szilágyi Mátyás és Dobra Flóra végeztek. Mindketten Deres Gábor tanítványai. Az egyéni értékelés szerint a lányoknál Zsadányi Zsófia Eszter, a fiúknál pedig Nagy Balázs volt a legjobb.

Az ilyen, illetve ehhez hasonló vetélkedők segítenek abban, hogy a diákok elmélyítsék és a gyakorlatban is megtanulják alkalmazni közlekedési ismereteiket. A szabályok betartása pedig csökkenti a közúti közlekedési balesetek bekövetkezésének kockázatát. Ezért a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság nemcsak a gyermekek, fiatalok, hanem az idősek számára is szervez különböző ismeretterjesztő programokat, közlekedési témájú vetélkedőket.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bírósági eljárást is vonhat maga után

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai huszonhét ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év harmincnyolcadik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Mínusz két autótolvaj

A dabasi nyomozók 48 óra alatt elfogtak két gépkocsitolvajt, és megtérítettek 15,5 millió forintot. A gyanúsítottakat azóta letartóztatta a bíróság.

 

Mentés a Dunából

Egy járókelő és a budapesti vízirendőrök gyors segítsége ezúttal is életet mentett.