Táncoltak a jelzőlámpák Balatonfüreden is

2022. 08. 16., k - 11:53
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Folytatódott a Veszprém Megyei Balesetmegelőzési Bizottság gyalogosakat megcélzó prevenciós programja.

Mint ahogy arról korábban hírt adtunk, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a helyi Pannon Egyetemmel együttműködve 2020. október 17-én indította útjára Táncoló Jelzőlámpa elnevezésű baleset-megelőzési kampányát. A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karának szakemberei létrehoztak egy olyan szoftveres programot, melynek segítségével a gyalogos-átkelőhelynél állók mozgását az eszköz kivetíti a közúti jelzőlámpára, ahol egy pálcikaember táncol a várakozó gyalogos mozgását lekövetve. A Veszprém Megyei Balesetmegelőzési Bizottság tagjai 2022. augusztus 15-én Balatonalmádiban, 2022. augusztus 16-án pedig Balatonfüreden a 71-es számú főút mellé, a Petőfi és a Jókai út kereszteződésébe települtek ki a programmal. Az érdeklődők nem csak kipróbálhatták a technikát, de a KRESZ szabályairól és a kampány részleteiről is tájékoztatást kaptak. A program célja, hogy arra ösztönözze a gyalogosokat, várják meg, míg biztonságosan átkelhetnek az úton.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: Bilincsben a tolvaj

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást egy férfi ügyében, aki táblagépet, laptopot és kerékpárt is lopott a városban.

 

Lopás miatt keressük

A győri nyomozók az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Börtön felé vezető út

A salgótarjáni rendőrök előterjesztést tettek annak a 22 éves férfi letartóztatásának indítványozására, aki többször követett el vagyon, illetve személy elleni erőszakos bűncselekményeket.

 

Lezárt akta: Olajozott lehúzás

A Szekszárdi Rendőrkapitányságon befejezték a nyomozást három mohácsi férfival szemben, akiket bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett csalással gyanúsítottak meg.