Biztonságban az adventi időszakban Marcaliban is!

2022. 12. 05., h - 10:21
Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Bűnmegelőzési szakemberek és középiskolás diákok közösen dolgoznak a zavartalan ünnepért.

A Marcali Rendőrkapitányság bűnmegelőzési és áldozatvédelmi munkatársai a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság "Boldog, biztonságos karácsonyt!" elnevezésű bűnmegelőzési programjához csatlakozott az idei adventi készülődés idején is. Az előadók középiskolai diákok bevonásával közösen, 2022. december 02-án és 03-án egy marcali bevásárlóközpontban hívták fel a vásárlóközönség figyelmét értékeik fokozottabb védelmére, az áldozattá válás megelőzésére, mellé pedig apró ajándékokkal kedveskedve kívántak kellemes ünnepeket minden érdeklődő részére.

A Rendőrség tanácsai az év végi ünnepekre:

  • Fokozottan figyeljen értékeire, főként az üzletekben, üzletközpontokban és a tömegközlekedési eszközökön!
  • Bevásárlóközpontban történő vásárláskor ne hagyja táskáját a bevásárlókocsiban, hiszen az könnyen szemet szúrhat az elkövetőknek. Fogja a kezében, vagy viselje vállán!
  • Az ünnepekre készülődés során sokan figyelmetlenül, járműveikben látható helyen hagyják értékeiket (mobiltelefon, táska, pénztárca). Az elkövetőknek akár pár másodperc is elég, hogy e figyelmetlenséget kihasználva feltörjék a járművet, megszerezve a kiszemelt értékeket és akár jelentős kárt okozzanak az autóban.
  • Az internet fejlődésével egyre több szolgáltatás vehető igénybe a világhálón, ilyen például az online vásárlás is. A szabályosan működő webáruházak rendelkeznek adatvédelmi szabályzattal, vagy az üzletszabályzat kitér a személyes adatok védelmére, és meghatározza a vásárlás legfontosabb feltételeit.
  • A legjobb az utánvételes vásárlási mód választása, ami azt jelenti, hogy az áru ellenértékét utólag, a terméket kiszállító személy részére kell átadni.
  • Bankkártyás vásárlás esetén használjon olyan - a megtakarításainktól külön - alszámlához rendelt kártyát, amin csak a vásárlásra elegendő pénzösszeget tárolja!
  • Bankkártyájával kapcsolatos adataira csak a fizetést bonyolító bank oldalán válaszoljon!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megölte szomszédját

A bejelentést követő 30 percen belül kattant a bilincs annak a férfinak a kezén, aki Esztergomban bántalmazta ismerősét.

 

Sikeres együttműködés

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság nyomozói a Múcsonyi Polgárőr Szövetség munkatársainak az információi alapján fogták el a tolvajokat.

 

Halmozta a szabálysértéseket

Az Edelényi rendőrök elállítottak, majd szabálysértési őrizetbe vettek egy sofőrt, aki érvényes hatósági engedéllyel nem rendelkező autójával, jogosítvány nélkül közlekedett.