Előzzük meg a lakásbetöréseket!

2021. 12. 23., cs - 08:34
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy kis odafigyeléssel elkerülhetik, hogy bűncselekmény áldozatává váljanak!

A közeledő ünnepek különösen veszélyes időszak a betöréses lopások szempontjából, hiszen az ünnepek alatt nagyon sokan indulnak útnak a rokonokhoz, és akár hosszabb ideig is őrizetlenül hagyják otthonukat.

  • Indulás előtt mindenképp győződjenek meg arról, hogy az ajtók és ablakok zárva vannak-e, és a könnyen mozdítható értéktárgyak pedig el vannak-e zárva.
  • Fontos, hogy a betörők ne vegyék észre a lakás elhagyatottságát. Ha hosszabb időre elutaznak, akkor a szomszédjuk, vagy hozzátartozójuk időnként ellenőrizze, hogy minden rendben van-e a lakással és űrítse a postaládát.
  • Ne tudja idegen, és ne legyen látható a közösségi portálokon sem, hogy a lakás üresen áll.
  • Ha csak egy estére, rövidebb időtartamra mennek el otthonról, akkor hagyják bekapcsolva a rádiót, vagy a Tv-t, azt a látszatot keltve, mintha lenne otthon valaki, vagy csak elszaladtak a közelbe!
  • Legalább egy helyiségben hagyják égve a villanyt, mert ez is azt a látszatot kelti, hogy van otthon valaki!
  • Amennyiben rendelkeznek jelző- és riasztórendszerrel, azt még kis időre is kapcsolják be! Rendszeresen ellenőrizzék annak működőképességét!

Ne feledjék, hogy az alkalom szüli a tolvajt! Előzzük meg közösen a bűncselekményeket! Ne adjunk esélyt a betörőknek!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Családi nap Tatán

Színes programok és látványos bemutatók várták a látogatókat.

 

A józsefvárosi Robin Hood

A VIII. kerületi rendőrök befejezték a nyomozást azzal a férfival szemben, aki beismerte, hogy egy józsefvárosi plébánia kapuját felfeszítette, majd megpróbált ellopni a templomból egy Mária szobrot.