„Hangolódj össze!” program Kecskeméten

2022. 09. 19., h - 08:54
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Környezetünk védelme érdekében Autómentes Nap volt a megyeszékhelyen, ahol a hagyományoknak megfelelően a főkapitányság munkatársai különböző programokkal várták az érdeklődőket.

 

Kecskemét Megyei Jogú Város szervezésében 2022. szeptember 18-án az Európai Mobilitás Hét rendezvénysorozat keretében „Hangolódj össze!” jelmondattal Kecskemét főterén Autómentes Nap volt.

Immár hagyományos módon a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai – más szolgálati ágakkal együttműködve – környezetvédelemmel, egészséges életmóddal, közlekedéssel kapcsolatos játékos foglalkozásokat tartottak.

A bűnmegelőzési és áldozatvédelmi tanácsokat Bozóné Soós Marianna r. alezredes és Liptai Linda c. r. őrnagy a kicsiknek színezős, rajzos formában, a nagyoknak speciális feladatokkal, a felnőtteknek nehezített fejtörők segítségével közvetítették.

Az érdeklődők tájékoztatást kaptak „BikeSafe” kerékpár-regisztrációs bűnmegelőzési programról, továbbá a rendőrség környezetvédelmi tevékenységéről, tervezett projektjeiről.

A Mobilitás Héten az érdeklődők megismerkedhetnek a környezetbarát és fenntartható városi közlekedési formákkal, az egészséges életmóddal.

2022. szeptember 19 – 22. között a Kecskeméti Rendőrkapitányság szakelőadói tematikus, interaktív, közlekedésbiztonsághoz kapcsolódó bűnmegelőzési foglalkozásokat tartanak az általános iskolák 1. – 4. évfolyamos tanulói számára.

  • Fokozottan figyeljenek a közlekedés során is a fogyatékkal élőkre, illetve segítsék őket!
  • Ha eltévedt, magatehetetlen személyt látnak, biztosítsák a tőlünk elvárható segítséget!
  • Kulcsait ne tartsa igazolványaival egy helyen, mert ellopásuk esetén „kulcsrakész” segítséget ad pontos lakcímével, autórendszámával a betörőknek!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kábítószer terjesztők, fogyasztók rendőrkézen

Az esztergomi nyomozók ez idáig 3 főt vettek őrizetbe, további 9 főt hallgattak ki gyanúsítottként. Több százezer forint készpénzt, különböző kábítószereket, és a fogyasztáshoz szükséges eszközöket foglaltak le.

 

Otthonukban nevelgették a kannabisz töveket

A Rétsági Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya büntetőeljárást folytat kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt egy 25 éves tereskei és egy 28 éves nógrádi férfi ellen.

 

Keressük a verekedőket

Belekötöttek egy utasba a 3-as villamos megállójában és megverték a villamoson.
A BRFK a lakosság segítségét kéri egy II. kerületben történt verekedés ügyében.

 

6 fő migráns, 1 fő embercsempész elfogva

A Rétsági és a Balassagyarmati Rendőrkapitányság járőrei fogták el azt a bolgár állampolgárságú embercsempészt, aki Rétságon a rendőri jelzésre nem állt meg járművével, majd Balassagyarmaton egy áram ellátó transzformátornak ütközött.

 

Ittas sofőrök rendőrkézen

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 17 ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év 39. hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Cáfolat

Valótlanul idézi a Blikk a BRFK-t.