Online bűnmegelőzési verspályázat

2021. 12. 27., h - 13:35
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Bűnmegelőzési verspályázat nyereményét vehette át egy kreatív pályázó a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályán.

Az áldozatvédelem területén, a biztonságot szem előtt tartva a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, decemberi ELBIR hírlevelében bűnmegelőzési kreatív játékra hívta a verseket kedvelő, vállalkozó kedvű olvasókat, amelynek célja volt, hogy felhívja az állampolgárok figyelmét az áldozattá válás megelőzésének fontosságára, továbbá erősítse a szubjektív biztonságérzetet.

A verspályázaton részt vevők maximum 112 szóban fogalmazhatták meg a bűnmegelőzéssel kapcsolatos gondolataikat úgy, hogy a pályázati kiírásban megadott 12 szóból (biztonság, bűnmegelőzés, áldozat, védelem, 112, vásárlás, Karácsony, bankkártya, mobiltelefon, rendőr(ség), bűncselekmény, segélyhívó) legalább 6 szabadon választott szót kellett a versbe foglalni.

A pályázatra – még Veszprém megyén túlról is –  nagy számmal érkeztek pályaművek, amelyek alkotói között a gyermekektől az idősekig minden korosztály képviseltette magát. A kiemelkedően jól megírt versek nehéz helyzetbe hozták a Bűnmegelőzési Osztály zsűri tagjait, ezért az előzetesen meghirdetett három nyertesen kívül két különdíj átadásáról is döntöttek. Az ajándékcsomagokat Kovács Kristóf, Tóth Boglárka, Budai Zalán, Varjú Melinda és Zámbó Gergő kapta. 

A biztonságot növelő áldozatvédelmi- és vagyonvédelmi eszközökből, kiadványokból álló ajándékcsomagot 2021. december 27-én Kovács Kristóf vette át. 

A nyertes verseket a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság az ELBIR 2022. január havi kiadványában közzéteszi.

Jó egészséget, biztonságot kívánnak mindenkinek a bűnmegelőzési szakemberek, akik az alábbiakat tanácsolják:

- Nagyon figyeljen értékeire, ha forgalmas helyen, tömegben tartózkodik, vagy ha utazik!
- Tervezze meg a vásárlást és a költségeket, a fizetés módját! Ne tartson magánál sok készpénzt!
- A pénztárcáját, bankkártyáját, mobiltelefonját tegye biztonságos helyre (pl.: kabát belső zsebe)!
- A bankkártyát és a PIN kódot, banki internetes ügyintézéshez szükséges kódjait, felhasználónevét soha ne tartsa egymás mellett!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Családi nap Tatán

Színes programok és látványos bemutatók várták a látogatókat.

 

A józsefvárosi Robin Hood

A VIII. kerületi rendőrök befejezték a nyomozást azzal a férfival szemben, aki beismerte, hogy egy józsefvárosi plébánia kapuját felfeszítette, majd megpróbált ellopni a templomból egy Mária szobrot.