Képzés a kapcsolati erőszak megelőzésére

2019. 10. 31., cs - 09:01
Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Folytatódtak a hozzátartozók közötti erőszak kezelésével kapcsolatos rendőri feladatok megoldására „érzékenyítő” képzések a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságon.

A hozzátartozók közötti erőszak kezelésében érintett rendőri állomány részére a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei 2019 szeptemberében és októberében ismeretterjesztő képzéssorozatot szerveztek a témakörben, amelyre országos szakmai elismertséggel rendelkező előadót hívtak meg.

Október hónapban a Csornai, a Mosonmagyaróvári és a Kapuvári Rendőrkapitányságokra látogatott el Kopf Katalin asszony, a Nyugat-dunántúli Regionális Kríziskezelő Ambulancia és a „Lehetőség Családoknak 2005 Alapítvány” vezetője.

Az előadó a hozzátartozók közötti és a kapcsolati erőszak jellemzőit, a bántalmazó és bántalmazott magatartási sajátosságait mutatta be, valamint felhívta a figyelmet az áldozathibáztatás mellőzésének és a jelzőrendszeri feladatok végrehajtásának fontosságára. A hallgatóság részére részletes tájékoztatást adott a bántalmazottak részére azonnali segítséget nyújtó intézményekről, szolgáltatásaikról, elérhetőségeikről is. 

1


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a bőcsi támadókat

Még aznap azonosították, majd elfogták azokat a fiatalokat, akik rátámadtak egy idős nőre bőcsi otthonában.